Traian Băsescu evacuează vila de protocol: „Parlamentul și ÎCCJ mi-au desființat cei 10 ani de președinție”

Traian Băsescu evacuează vila de protocol: „Parlamentul și ÎCCJ mi-au desființat cei 10 ani de președinție”

Traian Băsescu face marea schimbare. Fostul președinte se mută astăzi în apartamentul pe care l-a cumpărat, după decizia statului. Fostul șef de stat trebuia să elibereze vila de protocol în urmă cu două zile.

Băsescu se mută în noua locuință. Mișcarea pe care o face fostul președinte azi

Nu mai puțin de două mașini mari au ajuns azi dimineață la vila de protocol a fostului președinte, Traian Băsescu.

Întrebat dacă se mută astăzi, fostul președinte a declarat:

„Și astăzi, și mâine, și poimâine! Noi nu suntem proaspăt căsătoriți să avem un cuier și un pat. Încerc să mă încadrez în lege atât de mult cât se poate. Numai că de ieri sunt supărat, a murit cățelușul ăsta amărât! Sunt supărat de câine, nu de mutat!

De mutat, m-am mutat de 10 ori la viața mea, mă mai mut o dată, dar am observat că Parlamentul și Înalta Curte, prin deciziile lor, mi-au desființat cei zece ani de președinție! Eu nu mai sunt un fost președinte, sunt un oarecare cetățean!”, a spus el.

Vreau să văd dacă Parlamentul cu toți lașii care nu m-au putut învinge cât am fost în activitate, dar mă lovesc după ce nu mai sunt în activitate, dacă îmi vor lua și brevetul de căpitan de cursă lungă. Că ei, marea majoritate, sunt oameni fără meserie. Dacă pleacă din politică sunt muritori de foame.

Termenul la care Băsescu trebuia să elibereze locuința primită de la RAAPPS a expirat, însă fostul șef al statului nu reușise însă să elibereze vila de protocol.

”Nu știu când plec. În primul rând, nu am semnat contractele de energie electrică, pentru apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun și cărțile undeva. Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de lași. Au ținut să facă legi pentru mine după ce nu am mai avut putere politică.

Cât timp s-au înfruntat cu mine, nu au fost în stare de nimic. După ce nu am mai fost activ în politica internă, și-au arătat vitejia. Bravi bărbați ai țării… Am primit ieri notificarea de la RAAPSS, în care spune că trebuie să evacuez imobilul și că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”, a spus Traian Băsescu, miercuri dimineață, în fața reporterilor.

Traian Băsescu a declarat că, în ciuda faptului că în spațul public s-ar fi creat impresia că RAPPS a acționat intempestiv, lucrurile nu stau deloc așa.

„Este o situație normală, n-aș intra în detalii. Azi (joi – N.R.) i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. (O să mă mut) atât de repede cât pot. Cealaltă locuință este gata să primească mobilier. RAPPS a fost cea mai decentă instituție, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somații, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituție dintre toate instituțiile statului.

Un stat care-și batjocorește foștii președinți n-are cum să fie tratat de către foștii președinți altfel decât îi tratează el. Așa că ce-mi dă statul am să-i dau și eu, n-am obligația să-i dau altceva”, a afirmat Traian Băsescu pentru Realitatea.net.

Citește și: