Guvernul îl dă în judecată pe Traian Băsescu pentru evacuarea din vilă: „Un stat care își batjocorește foștii președinți”.

Guvernul îl dă în judecată pe Traian Băsescu pentru evacuarea din vilă: „Un stat care își batjocorește foștii președinți”.

Traian Băsescu a venit cu declarații noi, joi, cu privire la plecarea de la vila de protocol. Fostul președinte a explicat că nu are niciun regret personal după imboilul oferit de stat şi că şi-am cumpărat un apartament foarte frumos și nu stă în mila statului român.

Băsescu nu plânge după vila de protocol. Anunțul făcut de fostul președinte

Pe de altă parte, Regia Protocolului de Stat (RAAPPS), o instituție subordonată guvernului, va depune la instanță o cerere de chemare în judecată a fostului președinte Traian Băsescu pentru evacuarea acestuia din locuința de protocol.

Acesta a susținut că RA-APPS a fost cea mai decentă instituţie și care a lucrat cu legea.

”Ce-mi dă statul am să-i dau şi eu. Este o situaţie normală, n-aş intra în detalii. Cert este că astăzi i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. Se termină azi. Ştiţi ceva, un stat care-şi batjocoreşte foştii preşedinţi n-are decât să fie tratat de foştii preşedinţi cum îi tratează el. Aşa că ce-mi dă statul am să-i dau şi eu, n-am obligaţia să-i dau altceva”, a spus fostul preşedinte, arătând că cealaltă locuinţă este gata să primească mobilier.

Băsescu a vorbit și despre noul imobil care îi va deveni casă.

”Credeţi-mă că nu am niciun regret personal după locuinţa statului, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, aşa că nu stau în mila statului român. Maria e oricum mulţumită oricum, atât timp cât suntem împreună. Mă întreb cât de proşti putem fi să avem 16 miliarde de euro necheltuiţi din exerciţiul bugetar 2014-2020, pe care îi pierdem anul viitor, şi în acelaşi timp să împrumutăm bani. Cît de incompetenţi şi proşti putem fi, noi, ca stat”, a mai adăugat fostul președinte.

Întrebat dacă se impune o majorare a pensiilor, fostul lider de la Cotroceni a afirmat că oricine în momentul de faţă are nevoie de bani, în special cei cu venituri mici.

”Categoric ceva trebuia făcut, dar trebuiau gândite alte surse. Dacă ar fi utilizat cei 16 miliarde de euro pe care îi au la dispoziţie din 2014, când ţipa Ponta că sunt prea puţini cei 42 de miliarde, iată că am ajuns în ultimul an de utilizare a banilor şi avem 16 miliarde necheltuiţi. Câte locuri de muncă şi contribuţii la bugetul de stat, dacă aceşti bani ar fi fost utilizaţi”, a mai spus el.

Citește și: