Traian Băsescu vrea să rămână cu privilegiile de fost președinte, după condamnarea ÎCCJ. A deschis proces cu SPP

Traian Băsescu vrea să rămână cu privilegiile de fost președinte, după condamnarea ÎCCJ. A deschis proces cu SPP

Fostul președinte Traian Băsescu vrea să rămână în vila RAPPS din care trebuie să plece, ca urmare a condamnării ÎCCJ, care a stabilit că este fost colaborator al Securității, și a pierderii privilegiilor în calitate de fost președinte. Acum, el a deschis proces cu SPP, Serviciul de Pază și Protecție.

Traian Băsescu dă în judecată SPP

Dosarul a fost înregistrat în 28 aprilie, la o lună după ce fostul președinte al României a rămas fără privilegiile pe care le-a avut ca președinte. El are calitatea de reclamant în procesul de la Curtea de Apel București, iar SPP este pârât.

Fostul președinte cere instanței de contencios administrativ şi fiscal suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022.

Regia Patrimoniului de Stat i-a dat ultimatum Traian Băsescu. Insituța cere eliberrea vilei de protocol, iar fostul președinte al României are cinci zile pentru a părăsi locuința, deși termenul expirase pe 24 mai.

Lovitură pentru Traian Băsescu. Solicitarea transmisă către fostul președinte

Fostul șef de stat ar putea ajunge în situația în care va fi scos forțat din vila de potrocol de la Sala Gogol. Acesta nu s-a mutat nici acum, deși au trecut două luni de când statul i-a cerut acest lucru.

În replică, Băsescu a declarat că va părăsi locuința abia atunci când apartamentul pe care l-a achiziționat o să fie pregătit să îi primească.

„Când o să fie locuibil apartamentul pe care l-am cumpărat. N-am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, pentru apă, pentru gaze. Am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun și cărțile undeva.

Ce riscă să se întâmple dacă nu eliberează locuința

Fostul președinte ar putea fi evacuat, dacă refuză să părăsească vila de protocol. El a declarat că une executor judecătoresc se va ocupa de asta, în cazul în care vila nu este eliberată în termen de cinci zile.

Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de lași, au ținut să facă legi după mine, după ce n-am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine n-au fost în stare de nimic.

Am primit ieri notificarea de la RAPPS în care se spune că trebuie să evacuez imobilul și că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta.”, a declarat Traian Băsescu.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: „Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”.

Citește și: Curtea de Apel din Sofia, nou termen în cazul Elenei Udrea. Fostul ministru: „Să se aplice legea și în cazul meu”

Citește și: