25 feb. 2022 | 08:25

Toyota continuă să inoveze: în ce investește compania

ACTUALITATE
Toyota continuă să inoveze: în ce investește compania

Toyota Motor a anunțat un nou parteneriat pentru a-și îndeplini planurile

Toyota Motor a anunțat că a angajat Yamaha Motor  pentru dezvoltarea unui motor V8 de 5 litri cu hidrogen pentru mașini. De altfel, Japonia este implicată în mod agresiv în tehnologia pe bază de hidrogen, care va implica vehicule alimentate cu combustibil fără emisii.

Toyota și alți producători auto sunt pe cale să înceapă o colaborare pentru extinderea opțiunilor disponibile pentru alimentarea motoarelor cu ardere internă. Dezvoltarea motorului cu hidrogen este o parte a acestei strategii.

„Lucrăm pentru a atinge neutralitatea carbonului până în 2050. În același timp, „Motor” este în numele companiei noastre și, prin urmare, avem o pasiune puternică și un nivel de angajament față de motorul cu ardere internă”, a declarat Yoshihiro Hidaka, președintele Yamaha Motor.

Cinci companii s-au reunit în noiembrie anul trecut pentru a anunța că vor colabora pentru a cerceta opțiunile de alimentare cu combustibil pentru motoarele cu ardere internă. Printre participanți se numără Subaru Corporation, Kawasaki Heavy Industries, Mazda Motor Corporation, Toyota Motor Corporation și Yamaha Motor. Eforturile lor au fost menite să obțină opțiuni substanțiale de decarbonizare pentru vehiculele de pasageri.

Toyota a pregătit un prototip

Unitatea dezvoltată s-a bazat pe motorul de 5,0 litri al coupe-ului sport de lux Lexus RC F. Au fost aduse modificări la chiulasele sale, la injectoare, la galeria de admisie și la câteva alte componente. Motorul va furniza până la 450 CP la 6.800 rmp, cu un cuplu maxim de 540 N·m la 3.600 rpm.

Hidrogenul este văzut pe scară largă ca o sursă promițătoare de energie curată pentru un spectru de scopuri, pe măsură ce lumea trece la decarbonizare. Acestea fiind spuse, mulți producători de automobile au preferat vehiculele electrice cu baterii, care au reușit deja să-și găsească o anumită tracțiune pe piețele principale.

Deși accentul a fost îndreptat în primul rând către celulele de combustibil pe hidrogen, acest proiect ia o direcție diferită cu această energie. Toyota se numără printre companiile care investesc încă masiv în opțiunea de motor cu hidrogen și această colaborare urmărește să ofere opțiuni folosind tehnologie și design similare vehiculelor convenționale.