Titanic a fost recreat digital: până unde a ajuns tehnologia, arată aproape la fel ca originalul

Titanic a fost recreat digital: până unde a ajuns tehnologia, arată aproape la fel ca originalul

O recreare recentă a fanilor a unei scene din filmul de succes al lui James Cameron, Titanic, arată aproape, dacă nu chiar la fel de bine ca originalul.

Titanic al lui Cameron a avut premiera în cinematografe în 1997 și a devenit foarte repede un fenomen cultural. Filmul urmărește povestea tragică a lui Jack (Leonardo DiCaprio) și Rose (Kate Winslet), în timp ce aceștia se îndrăgostesc în timpul uneia dintre cele mai faimoase călătorii condamnate din istorie. Titanic a avut un succes instantaneu și chiar și la aproape 25 de ani de la lansare, încă există ca un element de bază al culturii pop.

Când Titanic a fost lansat pentru prima dată, a fost salutat ca o minune vizuală pentru vremea lui (o tendință pe care Cameron o va continua cu filmul său Avatar). A fost star la Premiile Academiei în acel an, câștigând unsprezece distincții în total, inclusiv cel mai bun film, egalând recordul de câștiguri din toate timpurile. Filmul a câștigat și premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale, ceea ce nu este o surpriză, având în vedere că la acea vreme a fost o revelație, din acest punct de vedere, și sunt impresionante și astăzi.

Faimoasa scenă din Titanic, recreată digital

Astăzi, ca un omagiu adus echipei VFX originale a lui Titanic, Jealouse Statement, un canal YouTube dedicat strict tuturor lucrurilor legate de nava originală, a lansat un videoclip în care una dintre cele mai faimoase cadre ale filmului a fost recreată digital.

Există multe parodii ale scenei în care Jack o ține pe Rose în timp ce stă în fața navei spunând: „Zbor!”. Jealouse Statement a recreat impecabil această scenă digitală faimoasă, deși fără niciun personaj în picioare pe navă. În videoclip, spectatorii pot vedea Titanicul redat digital în detaliu în timp ce navighează. Camera se mișcă în sus și în jur, din partea stângă la dreapta navei, pentru a se concentra pe locul în care Jack și Rose ar sta în mod normal, mimând exact mișcarea prezentată în film. Vezi videoclipul complet mai jos.

Ceea ce este cel mai impresionant este cât de asemănător arată cu adevărat cele două cadre. Este interesant când te gândești că ceea ce au fost niște cadre revoluționare CGI pentru 1997 sunt acum ceva obișnuit, pe care un YouTuber le poate recrea cu instrumente, în propria casă. Deși acest lucru poate fi șocant pentru unii, să vadă cât de departe au ajuns efectele digitale într-un timp atât de scurt, pentru mulți, aceasta înseamnă că nu a fost niciodată o perioadă mai interesantă pentru a fi un regizor în devenire.

Cameron este cunoscut pentru revoluționarea tehnologiei filmelor de fiecare dată când își propune să conducă un nou blockbuster. Cu siguranță ne face să ne întrebăm ce trucuri va avea Cameron în mânecă când Avatar 2 va fi lansat în acest an.