TikTok, probleme cu legea: motivul pentru care este anchetată rețeaua de socializare

TikTok, probleme cu legea: motivul pentru care este anchetată rețeaua de socializare

TikTok se confruntă acum cu primul său proces de stat pentru securitatea datelor.

Procurorul general din Indiana a dat în judecată TikTok pentru că ar fi indus în eroare utilizatorii cu privire la accesul la date din China și pentru încălcarea siguranței copiilor. Serviciul de social media ar fi încălcat legea de stat a consumatorilor, nereușind să avertizeze că guvernul chinez ar putea obține, teoretic, date sensibile. Firma deținută de ByteDance ar fi păcălit, de asemenea, clienții, acordând aplicației sale un rating de vârstă „12+” în App Store și Google Play, chiar dacă cei mici ar putea găsi cu ușurință conținut legat de droguri și sex.

Indiana vrea amenzi de până la 5.000 de dolari pentru fiecare încălcare. De asemenea, cere unei Curți Superioare de stat să dispună încetarea pretinselor pretenții înșelătoare cu privire la manipularea datelor și să înceteze comercializarea aplicației către tinerii adolescenți.

Cum se apără TikTok

Rețeaua de socializare a negat în mod repetat că ar fi partajat datele utilizatorilor din SUA cu guvernul chinez și a luat măsuri pentru a-i asigura pe politicieni și critici, cum ar fi stocarea implicită a datelor contului american în Statele Unite. Se mai spune că există procese de aprobare și controale „solide” pentru lucrătorii ByteDance care ar putea accesa date din afara SUA.

TikTok a limitat, de asemenea, accesul adolescenților la conținut mai matur, inclusiv porți de vârstă pentru unele videoclipuri.

Procesul agravează problemele care au apărut pentru TikTok în ultimele săptămâni.

Guvernatorul Marylandului a interzis utilizarea aplicației pe dispozitivele guvernamentale de stat din motive de securitate, reluând o mișcare similară a statului Dakota de Sud la sfârșitul lunii noiembrie.

Șansele procesului sunt incerte. Accesul potențial la date nu înseamnă că TikTok este destinsă și este de remarcat faptul că aplicațiile precum Facebook și Instagram sunt, de asemenea, evaluate cu 12+, în ciuda potențialului de a vedea mai multe materiale destinate adulților.

Cu toate acestea, cazul Indiana pune și mai multă presiune asupra TikTok pentru a-și explica și eventual să-și modifice practicile.