Statul te scoate din sărăcie: idee de a face bani, chiar de la Guvern

Statul te scoate din sărăcie: idee de a face bani, chiar de la Guvern

În aceste vremuri marcate de scumpiri și instabilitate pe piețele financiare ale lumii, tot mai mulți români caută modalități cu ajutorul cărora să-și crească veniturile sau, cel puțin, să-ți protejeze banii de inflație.

Ei bine, o astfel de soluție vine chiar de la Guvern, mai exact, de la Ministerul Finanțelor. Românilor li se oferă șansa unei investiții sigure, după cum afirmă chiar oficialitățile guvernamentale.

Despre ce este vorba?

Concret, din 17 martie s-a dat startul primei emisiuni de titluri de stat FIDELIS din 2022, dedicată persoanelor fizice.

„Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada 17 martie – 1 aprilie 2022, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București”, transmit reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Câteva elemente de bază pe care trebuie să le cunoști despre aceste titluri de stat:

– cele în lei au scadențe de 1 an și 3 ani
– dobânzile pentru lei sunt de 4,75% și respectiv 5,50%
– cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani
– pentru euro, dobândă anuală este de 1,20%, respectiv 1,60%.

Dacă te tentează investiția, trebuie să știi că valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Cu ajutorul unei astfel de investiții, ai șansa de a putea economisi bani și de a beneficia de dobândă. În prezent, consilierii financiari recomandă clienților să găsească oportunități de investiții care să le protejeze banii, dat fiind contextul actual ce ne erodează sistematic puterea de cumpărare.

“Titlurile de stat FIDELIS sunt o investiție sigură prin care orice român poate economisi și primi cele mai mari bune dobânzi de pe piață la EURO. Investiția în titlurile de stat FIDELIS oferă posibilitatea unui câștig suplimentar, în funcție de condițiile de piață.

Mai mult decât atât, titlurile de stat fiind denominate în lei și euro sunt accesibile persoanelor fizice rezidente și nerezidente, asigură recuperarea investiției și a câștigului din dobânzi pentru investitorii din întreaga Uniune Europeană,” a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.