Statul îți dă bani să-ți schimbi electrocasnicele: noul program, la care românii nici nu mai visau

Statul îți dă bani să-ți schimbi electrocasnicele: noul program, la care românii nici nu mai visau

Statul român le face o surpriză românilor care vor să își schimbe electrocasnicele vechi, cu unele de ultimă generație. Programul Rabla pentru electrocasnice se relansează!

Vineri, începând cu ora 10:00, se lansează o nouă sesiune a mult așteptatului program Rabla pentru electrocasnice 2022.

Autoritățile spun că au decis să mai ofere o șansă românilor de a-și schimba electrocasnicele, deoarece, la precedentele ediții, voucherele s-au epuizat în timp foarte scurt. La fel ca Rabla pentru mașini, acest program se bucură de un succes uriaș în rândul populației, românii fiind încântați că pot scăpa de dispozitivele vechi și foarte consumatoare de energie și pot cumpăra altele noi, la preț redus.

Cum poți pune mâna pe un voucher. E mai simplu ca înainte

Nu e nevoie să-ți creezi un cont nou de utilizator, dacă ai deja unul de la precedentele ediții, transmit autoritățile. Mai mult, chiar dacă ai uitat datele contului, printr-o procedură standard, online și rapidă, acest lucru se poate rezolva!

„Având în vedere interesul manifestat faţă de acest program şi succesul uriaş pe care acesta l-a avut în ediţiile trecute în rândul populaţiei, am luat hotărârea de a mări bugetul alocat la 100 milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult faţă de anul trecut. Prin acest program promovăm reducerea consumului de energie prin înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice uzate şi mari consumatoare de energie cu altele noi, cu un consum mult mai scăzut.

Toţi cei interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape.

În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în ediţiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Iată calendarul complet al Rabla pentru electrocasnice: Înscrierea persoanelor fizice în aplicaţie, prin crearea conturilor de utilizator (17.06.2022, ora 10:00 – 23.06.2022, ora 23:59); Etapa I – Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (24.06.2022, ora 10:00 – 30.06.2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 25 milioane lei; Etapa II – Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile şi tabletele (01.07.2022, ora 10:00 – 07.07.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 10 milioane lei; Etapa III -Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (08.07.2022, ora 10:00 – 14.07.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 15 milioane lei.

Ce sume poți obține prin program: maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C – 400 lei voucher; de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D – 400 lei; aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++ – 400 lei; categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E – 400 lei; uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++ – 400 lei; aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an – voucher de 200 lei; laptopuri – 500 lei; tablete – 300 lei.

Elemente de noutate: Nu uita că perioada de valabilitate a voucherelor este de doar 7 zile, nu de 15, din momentul validării acestora de către AFM! De asemenea, o altă noutate de care trebuie să ții cont este aceea că televizoarele au fost excluse din categoria echipamentelor eligibile.

Citește și: