Secretarul general ONU se întâlnește cu Volodimir Zelenski, după ce anterior a discutat cu Putin

Secretarul general ONU se întâlnește cu Volodimir Zelenski, după ce anterior a discutat cu Putin

După ce a discutat cu Vladimir Putin la Moscova, secretarul general al ONU va avea o întrevedere în Ucraina, cu Volodimir Zelenski. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al ONU, Farhan Haq.

Întâlnire de grad înalt în Ucraina. Secretarul general ONU și Volodimir Zelenski vor fi față în față

Antonio Guterres a venit miercuri dimineață din Polonia în Ucraina și a ajuns recent la Kiev, unde va avea o întrevedere mâine dimineață cu Zelenski și cu ministrul de externe Dmitro Kuleba, a spus Haq într-un briefing de presă.

„Ne așteptăm să vorbească și cu presa. ”, a adăugat acesta despre Guterres în timpul întâlnirii de joi.

Înaltul oficial ONU a fost primit de președintele polonez Andrzej Duda marți seară în Polonia și ia informat despre întâlnirile sale de la Moscova și Ankara.

”Secretarul general și-a exprimat aprecierea și recunoștința profundă față de președinte pentru generozitatea poporului polonez pentru modul în care și-au deschis casele și inimile pentru aproape două milioane de refugiați ucraineni”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a cerut marți lui Putin la Moscova o încetare a focului „în cel mai scurt timp”, transmite Reuters.

„Acest lucru ne interesează mult, să găsim mijloacele pentru a crea condiţiile pentru un dialog eficient, să creăm condiţiile pentru o încetare a focului în cel mai scurt timp cu putinţă”, a declarat Guterres în timpul discuţiilor cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Decizia lui Guterres de a se duce prima dată la Moscova iar apoi la Kiev a fost aspru criticată.

Suntem profund interesaţi în aceste momente să facem tot posibilul pentru a pune capăt războiului din Ucraina cât mai repede, şi să facem tot posibilul să reducem suferinţa oamenilor şi să reducem impactul asupra grupurilor vulnerabile din alte ţări ale lumii”, a insistat Guterres.

„Suntem profund interesaţi în aceste momente să facem tot posibilul pentru a pune capăt războiului din Ucraina cât mai repede, şi să facem tot posibilul să reducem suferinţa oamenilor şi să reducem impactul asupra grupurilor vulnerabile din alte ţări ale lumii”, a insistat Guterres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și:
Etichete: