10 mai 2022 | 23:59

Secretarul general NATO s-a infectat cu COVID-19. Cum se simte Jens Stoltenberg

ULTIMA ORĂ
Secretarul general NATO s-a infectat cu COVID-19. Cum se simte Jens Stoltenberg

Șeful NATO s-a infectat cu coronavirus. Potrivit primelor informații, se pare că Jens Stoltenberg era vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă.

Jens Stoltenberg, diagnosticat cu coronavirus. Care e starea lui de sănătate

Vestea a fost transmisă chiar de purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu, într-o postare pe contul său de Twitter.

„Este vaccinat cu schema completă şi are simptome uşoare”, a scris purtătorul de cuvânt al NATO.

Secretarul general al NATO „ va continua să îşi îndeplinească de îndatoririle de acasă”, în acord cu „instrucţiunile medicale belgiene”, a mai explicat purtătorul de cuvânt.

Șeful NATO, răspuns la mesajul lui Putin de Ziua Victoriei. Stoltenberg se aștepta la acest discurs din partea liderului de la Kremlin

În urmă cu doar o zi, Jens Stoltenberg a venit cu un mesaj pentru Vladimir Putin. Șeful NATO îi cere liderului de la Kremlin „să pună capăt războiului, să îşi retragă trupele din Ucraina şi să înceapă negocierile de pace”.

„Fac din nou apel la preşedintele Putin pe 9 mai să pună capăt imediat războiului, să îşi retragă trupele din Ucraina şi să înceapă negocierile de pace. Suntem ferm de partea Ucrainei şi vom continua să ajutăm ţara să îşi afirme dreptul la autoapărare”, a declarat Jens Stoltenberg pentru cotidianul german Die Welt.

Înaltul oficial i-a răspuns acuzațiilor lui Vladimir Putin spuse de Ziua Victoriei și spune că Rusia a folosit în repetare rânduri ziua de 9 mai pentru a „răspândi neadevăruri despre Occident şi pentru a critica NATO”.

„Mă aştept ca şi în acest an de 9 mai Putin să răspândească din nou minciuni despre NATO şi Occident în ansamblu.De mai bine de şapte decenii suntem capabili să prevenim războiul pentru aliaţii noştri. NATO este o alianţă defensivă, iar criza actuală arată că este vital ca Europa şi Statele Unite să rămână unite în cadrul NATO pentru a asigura pacea şi a susţine valorile libertăţii şi democraţiei. NATO este o alianţă defensivă, iar criza actuală arată că este vital ca Europa şi Statele Unite să rămână unite în cadrul NATO pentru a asigura pacea şi a susţine valorile libertăţii şi democraţiei.”, a precizat secretarul general al NATO.