04 nov. 2022 | 06:30

Se întâmplă cu prețurile la alimente în România, în această iarnă: vestea bună pentru toți românii

ACTUALITATE
Se întâmplă cu prețurile la alimente în România, în această iarnă: vestea bună pentru toți românii

În contextul inflației galopante și a scumpirilor la energie, foarte mulți români, pe bună dreptate, sunt îngrijorați în ceea ce privește prețurile la alimente pe care le vom plăti în această iarnă, indiferent dacă vorbim de marfă din România sau de import.

În încercarea de a calma spiritele, la mijlocul acestei săptămâni, ministrul Agriculturii a fost prezent la conferința Penny ”100 de idei de business pentru România.” În acel context, a promis că românii nu au niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește prețurile la agroalimentare. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să urmeze scumpiri în această iarnă, independent de speculațiile din piață.

Prețurile la alimente, bătute în cuie în România

„Nu sunt motive să se scumpească produsele agroalimentare. Nu sunt motive obiective pentru că producţia primară, în zona aceasta, s-a stabilizat preţul, în procesare s-a stabilizat preţul, la energie şi la gaz. Aşa că nu vor creşte preţul”, a insistat ministrul Agriculturii la invitația Penny.

În același context, oficialul a explicat și legătura dintre Penny și inițiativa Casa de Comerț, menită să ajute agricultorii și fermierii români. ”Domnul director general ( Daniel Gross, CEO Penny România – n.r.) spunea că are 400 de beneficiari, furnizori. Hai să vă spun, pentru că n-a pus la socoteală Casa de Comerţ care a intrat în Penny în urma unei discuţii pe care am avut-o la Ministerul Agriculturii. A venit cu o săptămână de zile în urmă.

Spunea despre acest program excepţional, cu esenţă economică. Şi am spus da, plecăm la drum cu o telecomandă foarte bine pusă la punct din vedere al marketing-ului. Zice, pe data de 2 când este ziua dumneavoastră. Şi atunci zic, pentru a fi o satisfacţie deplină, până atunci, haide să intraţi în colaborare cu Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea. Un partener al nostru în discuţia respectivă zice „nu e posibil domnule ministru, că aici trebuie foarte multe formalităţi, asta nu e”. Nu, nu plecăm! Haideţi să începem! Şi iată că am început. Vă felicit şi vă mulţumesc”, a declarat Petre Daea.

În opinia ministrului, este foarte important ca țara noastră să-și valorifice potențialul pe care îl are din punct de vedere agricol. Trebuie să ne axăm mai mult pe producția, prelucrarea și valorificarea producției autohtone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele