Schimb de replici PSD-PNL. Acuzații între Marcel Ciolacu și Florin Cîțu

Schimb de replici PSD-PNL. Acuzații între Marcel Ciolacu și Florin Cîțu

Florin Cîțu, președintele Senatului, îi dă replica lui Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, după seria de declarații nervoase din această dimineață. Social-democratul a spus că s-a „săturat la fiecare discuție să apară tot felul de tiriplici care vin și-și dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică”.

Tensiuni între PSD și PNL

Liberalul Florin Cîțu susține că PSD una spune, alta face: „Nu poți să spui că vrei să elimini excepțiile, dar, în același timp, să introduci alte excepții. Undeva există o dublă personalitate în PSD, care vorbește una, dar face alta”.

Când vine vorba despre justiție și economie, fostul premier al României este de părere că „PSD ar trebui să tacă de acum înainte”. Cîțu acuză un „atac furibund la sectorul privat”.

„Eu mă uit și mă gândesc la oamenii din sectorul privat, care stau și-și asumă riscuri. Eu n-aș învinovăți pe nimeni dacă decide să plece (n.r. – din România) în cazul în care PSD reușește să impună aceste taxe. I-aș înțelege foarte bine. Tupeul (n.r. – PSD) deja sfidează orice bun simț! Justiția și economia ar trebui să fie ignorate.”, a subliniat Florin Cîțu.

Reacția lui Florin Cîțu la declarațiile lui Marcel Ciolacu

Potrivit președintelui Senatului, soluția la problemele invocate de Marcel Ciolacu este implementarea proiectelor din PNRR: „Dezvoltăm România, este foarte simplu, trebuie doar să vrei.”

„PNL se ține de programul de guvernare, unde nu scrie că vrem să introducem taxe noi. Facem o discuție, dar nu se poate modifica așa Codul Fiscal.”, a continuat liberalul.

Provocare pentru liderul social-democraților

Florin Cîțu a scris, duminică, pe Instagram, că lansează „o provocare pentru Marcel Ciolacu”: „Să scazi taxele și totuși să crești veniturile la buget ca procent din PIB așa cum am făcut noi liberalii în 2020 și 2021. PNL poate. Garantez. Cu mandatele pe masă?”.

Politica fiscală nu se face ca la „piaţă”, cu „ţopăieli fiscale”, aşa cum au făcut „Dragnea şi Ponta şi au distrus economia”, ci cu strategie şi viziune pe termen lung, a explicat preşedintele Senatului. Acesta a criticat propunerile PSD-ului, dar și lipsa unui plan pentru reducerea inflației.

Anunț despre pensiile speciale

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni, că pensiile speciale ar trebuie impozitate progresiv în funcție de venit. Președintele Camerei Deputaților a răbufnit, acuzând că s-a „săturat la fiecare discuție să apară tot felul de tiriplici care vin și-și dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică”.

Citește și: