18 apr. 2022 | 16:27

Salarii de până la 4000 de euro, la stat: ce se caută, ce șanse ai la angajare

ACTUALITATE
Salarii de până la 4000 de euro, la stat: ce se caută, ce șanse ai la angajare

Dacă ai competențe digitale avansate, ești expert în fonduri europene sau, pur și simplu, vrei să dai o mână de ajutor statului în implementarea reformelor și investițiilor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), să știi că se fac angajări, iar salariile i-ar face invidioși chiar și pe angajații companiilor private.

Persoanele care îndeplinesc anumite criterii profesionale, sunt invitate de Ministerul Digitalizării să-și depună dosarul pentru ocuparea a 16 funcții de execuție și una de conducere, în cadrul unei echipe al cărei rol va fi de a ajuta statul să îndeplinească obligațiile asumate prin PNRR în privința tehnologiei, digitalizării, domeniului acestuia în general.

Salariile sunt demne de invidiat

Salariile nete ale angajaților ajung chiar și la 4.000 de euro, ceea ce înseamnă că acești bani vor fi primiți în mână, după ce se vor achita toate dările către stat. Ca referință, salariile brute pornesc de la nivelul de 18.900 de lei, dar pot ajunge până la 28.700 de lei lunar, pentru ingineri de sistem sau administratori baze de date. Totuși, ele pot urcă până la 34.000 de lei brut pentru funcția de conducere.

Trebuie notat faptul că statul caută experți în gestionarea fondurilor europene, specialiști care au competențe digitale avansate. Mai exact, sunt puse la bătaie 16 posturi de execuție și una de conducere.

Dacă te interesează un astfel de post și consideri că expertiza ta e relevantă, iar cunoștințele de care dispui pot aduce un plus valoare Ministerului, atunci ești invitat să-ți depui fizic dosarul la instituție, până cel târziu pe data de 26 aprilie anul curent. Interviurile vor avea loc în perioada 3-5 mai, abia apoi vei afla dacă ai fost selectat sau nu pentru ocuparea unuia dintre joburile lansate de Ministerul Digitalizării.

„Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță stabilirea grilei de salarizare pentru personalul angajat în afara organigramei, ca parte a „Grupului de Operativ pentru Implementarea și Monitorizarea Reformelor și Investițiilor privind Transformarea Digitală” (Task Force), din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, se arată pe site-ul oficial al instituției, acolo unde doritorii pot afla toate detaliile legate de procesul de recrutare.