Rusia vrea să creeze o „cortină de sânge” cu vecinii săi europeni. Avertismentul Franței

Rusia vrea să creeze o „cortină de sânge” cu vecinii săi europeni. Avertismentul Franței

Prin războiul din Ucraina, Rusia vrea să creeze o „cortină de sânge” cu vecinii săi europeni, a denunțat joi secretarul de stat francez însărcinat cu Europa, Laurence Boone.

Franța acuză Rusia că vrea o cortină de sânge între ea și Europa

Laurence Boone a salutat acordarea statutului de candidat la UE Ucrainei și Republicii Moldova, „vital” pentru aceste țări, adăugând:

„Nu pot exista jumătăți de măsură atunci când Rusia alege să tragă o cortină de sânge între ea și vecinătatea sa”.

Secretarul de stat s-a arătat mulțumit de faptul că cele 27 de state membre UE au răspuns „în mod colectiv cu sancțiuni fără precedent, fără precedent prin amploarea lor” la invazia rusă.

Scopul, a continuat ea, este „de a face războiul nesustenabil din punct de vedere economic, financiar și militar pentru Rusia”.

De asemenea, ea a considerat că UE a „încălcat un tabu major” prin finanțarea de armament pentru Kiev. Pentru UE, „timpul inocenței strategice a trecut „a subliniat ea.

Macron acuză Rusia că este „una dintre ultimele puteri imperiale coloniale”

Președintele francez Emmanuel Macron a acuzat miercuri, din Benin, Rusia că este „una dintre ultimele puteri imperiale coloniale” după ce a aruncat „războiul teritorial” în Ucraina.

Rusia a lansat o ofensivă împotriva Ucrainei, este un război teritorial pe care îl credeam dispărut de pe teritoriul european, este un război de la începutul secolului XX, chiar din secolul XIX. Vorbesc pe un continent (Africa, n.r.) care a suferit de pe urma imperialismului colonial.”, a declarat el în timpul unei conferințe de presă cu omologul său Patrice Talon la Cotonou, un oraș din Republica Benin.

Emmanuel Macron a criticat deja puternic Moscova cu o zi înainte, în timpul vizitei sale în Camerun, spunând că a vrut să „scoată la iveală multe neadevăruri”. Aflat în același timp într-un turneu african, Serghei Lavrov, la rândul său, a considerat în Uganda că Rusia nu este responsabilă pentru „crizele energetice și alimentare „denunțând „o campanie foarte zgomotoasă în jurul ei”.