Renault are parte și de vești bune: Megane, cel mai bine vândut model

Renault are parte și de vești bune: Megane, cel mai bine vândut model

Cea mai recentă mașină complet electrică a Renault, Megane E-Tech, a fost cel mai bine vândut vehicul electric din Franța în iulie.

CEO-ul Renault, Luca de Meo, a declarat că adoptarea noii mașini electrice compacte Megane E-Tech arată că producătorul de automobile este pe drumul cel bun, într-un moment de provocări sporite pentru industria auto.

Renault a vândut 25.000 de vehicule Megane E-Tech în trei luni, a declarat de Meo pentru Le Journal du Dimanche într-un interviu publicat în ediția sa de duminică.

Înmatriculările totale de mașini noi au scăzut anul acesta în Franța.

„Democratizarea mașinii electrice va avea loc în Europa și implică produse la prețuri accesibile”, a declarat de Meo pentru ziar. Cu toate acestea, costurile sunt în creștere pentru materialele necesare pentru bateriile EV și asta înseamnă că „ecuația este grea”, a spus el.

Modelul Megane E-Tech, care este promovat pe scară largă în mass-media franceză, a fost cel mai bine vândut vehicul electric din țară în iulie, potrivit datelor Avere-France.

Megane este un model căutat

Renault mizează pe o serie de noi modele de vehicule electrice pentru a înfrunta rivali mai mari, cum ar fi Volkswagen și Stellantis, în timp ce producătorii de automobile europeni se luptă cu deficitul de semiconductori și inflația în creștere, care ar putea afecta capacitatea consumatorilor de a cheltui bani pe vehicule electrice mai costisitoare.

Renault și-a crescut pe 29 iulie perspectivele pentru 2022, după ce a înregistrat o pierdere netă în prima jumătate a anului.
„Performanța noastră din prima jumătate a anului și îndrumarea pe parcursul întregului an ar trebui să-i liniștească pe cei care au spus că Renault nu poate supraviețui”, a spus de Meo pentru JDD.

„Restructurarea și execuția puternică a Renault dau roade”, a scris analistul de la Bernstein & Co. Daniel Roeska într-o notă adresată clienților din 4 august. Cu toate acestea, „s-ar putea să se întoarcă în 2023”, deoarece producătorul de automobile se confruntă cu mai multe vânturi în contra, a spus el.

De Meo a spus că va oferi mai multe detalii cu privire la planul său de a-și crea afacerile Renault cu motor electric și cu combustie în toamnă.

Etichete: