10 iul. 2022 | 17:56

Reguli și restricții noi pentru cei care merg cu trotineta electrică prin București. Amenzi și de 400 de lei în anumite situații

ACTUALITATE
Reguli și restricții noi pentru cei care merg cu trotineta electrică prin București. Amenzi și de 400 de lei în anumite situații

În timp ce pentru unele persoane, trotinetele electrice reprezintă un lucru foarte util, pentru unii șoferi, acest mijloc de transport este un coșmar. Bucureștenii care circulă cu trotineta electrică vor avea de-a face cu noi reguli și restricții în acest sens.

În București, foarte multe persoane aleg transportul cu ajutorul trotinetelor electrice. Indiferent că este vorba de închirierea uneia sau de cea personală, acest mijloc de transport este unul ecologic, destul de rapid și un trend care a luat o tot mai mare amploare în ultimii ani.

Cu toate acestea, nu toți cei care utilizează trotinetele electrice țin cont de regulile de circulație sau de datoria civică. Noi reguli urmează a fi impuse pentru cei care aleg vehiculele electrice, la cerința consilierilor Primăriei Generale. Aceste reguli se vor imputa atât celor care le utilizează cât și companiilor care închiriază un astfel de mijloc de transport.

Noi restricții pentru cei care utilizează trotineta electrică

Așadar, trotinetele nu vor mai putea fi lăsate oriunde, nu puține fiind cazurile în care acestea sunt „parcate” pe trotuare, în mijlocul străzilor sau chiar și în lacurile parcurilor bucureștene. Trotinetele electrice vor trebui lăsate doar în parcări sau în zonele special amenajate.

Această regulă are aplicabilitate atât în cazul utilizatorilor, cât și în cel al companiilor care dețin astfel de flote de trotinete. Reguli vor fi impuse și la nivelul circulației acestora, având în vedere că potrivit unui proiect de lege, utilizatorii nu vor mai avea voie să depășească în trafic mașinile, precum și intrarea în parcuri și grădini cu trotineta electrică va fi strict interzisă.

O altă regulă arată că utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani vor fi obligați să poarte cască de protecție. De asemenea, utilizatorii trotinetelor electrice nu vor avea voie să utilizeze căștile audio sau orice alt dispozitiv electric în mână în timpul conducerii trotinetei.

În prezent, parcarea trotinetelor într-un loc în care poate încurca circulația rutieră este sancționată cu o amendă de până la 400 de lei. Aceste reguli urmează a avea aplicabilitate doar la nivelul Capitalei și doar în cazul celor care închiriază trotinete, nu și a celor care dețin una.