Probleme pentru Porsche: cum a afectat conflictul din Ucraina constructorul auto

Probleme pentru Porsche: cum a afectat conflictul din Ucraina constructorul auto

Porsche suspendă producția în Leipzig, deoarece conflictul din Ucraina perturbă lanțul de aprovizionare.

Porsche va opri producția la fabrica sa din Leipzig, Germania, din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare cauzate de conflictul din Ucraina.

Fabrica a fost forțată să suspende producția de miercuri după-amiază până la sfârșitul săptămânii viitoare, a declarat un purtător de cuvânt Porsche.

Porsche construiește modelele Macan și Panamera la fabrică.

La fabrica din Stuttgart-Zuffenhausen a mărcii, care produce modelele Taycan și 911, producția va fi menținută săptămâna aceasta, a spus Porsche.

„Alți pași vor avea loc într-un proces ordonat”, a spus Porsche. „În următoarele zile și săptămâni, vom reevalua în mod continuu situația. Gradul de impact asupra activităților noastre de afaceri este determinat în mod continuu de experți într-un grup de lucru.”

Porsche se pregătește de probleme cu producția

Porsche, împreună cu mărcile Volkswagen Group VW și Skoda, se aprovizionează cu cablaje din vestul Ucrainei, potrivit surselor din industrie. BMW folosește și cablaje de sârmă produse în Ucraina. Aprovizionarea a fost întreruptă de invazia rusă a Ucrainei.

„Grupul Volkswagen analizează situația din Ucraina cu mare îngrijorare și consternare”, a spus Porsche.

Conflictul de o săptămână a dus deja la perturbări serioase în industria auto din Europa, de la probleme legate de lanțul de aprovizionare până la opriri ale livrărilor și opriri ale producției.

BMW a declarat că întrerupe producția în fabricile sale din Germania și alte țări europene din cauza blocajelor de aprovizionare.

VW a avertizat că ar putea fi nevoită să oprească producția în fabrica sa din Wolfsburg în săptămâna din 14 martie, deoarece criza lanțului de aprovizionare continuă.

Producătorii de automobile, inclusiv Jaguar Land Rover și Aston Martin, au oprit livrările de vehicule către Rusia, deoarece sancțiunile creează obstacole comerciale, iar Ford a suspendat operațiunile rusești după invazia Ucrainei de către țară.

Citește și: