Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, amendat cu 10.000 de lei: „Mi se pare aiurea”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, amendat cu 10.000 de lei: „Mi se pare aiurea”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a primit o amendă de 10.000 de lei pentru că a refuzat să prelungească două certificate de urbanism care permiteau construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești. Edilul scrie că nu a prelungit sau reînnoit certificatele cu un motiv bine întemeiat.

Ciprian Ciucu, amendă de 10.000 de lei

Ciprian Ciucu a scris pe pagina de Facebook faptul că în Parcul Grozăvești trebuiau să fie construite blocuri cu peste 20 de etaje. Pentru că nu a permis asta, s-a ales cu o amendă de 10.000 de euro.

Totuși, PUZ-ul în baza căruia au fost emise certificatele a fost anulat în instanță definitiv, scrie primarul. 

”Fosta administrația a emis două certificate de urbanism pentru construirea în parcul Grozăvești a unor blocuri cu peste 20 de etaje.

Deoarece PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță (unul dintre motive fiind chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăvești), mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat.

În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deoarece procesul de autorizare a fost inițiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aș fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat să fiu obligat să emit autorizația de construire”, a explicat Ciucu.

”Vor începe să vină după mine”

El a mai spus că are de tras de pe urma fostei administrații, care a votat iresponsabil PUZ-uri și PUD-uri în mandatele anterioare.

”Răul a fost deja făcut în multe situații iar în capul meu se sparg PUZ-uri și PUD-uri votate iresponsabil în mandatele anterioare. Sunt multe. Până acum am păzit ce am putut păzi, de acum vor începe să vină după mine.

Nu-i nimic, pentru mine este important să am dreptatea și pe dumneavoastră de partea mea.

Dedic aceste rânduri contestatarilor mei (puțini, ce-i drept) din cartierul Grozăvești”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.