Primăria Sectorului 4 cere bani de la Guvern pentru a plăti despăgubiri victimelor de la Colectiv

Primăria Sectorului 4 cere bani de la Guvern pentru a plăti despăgubiri victimelor de la Colectiv

Primăria din Sectorului 4 vrea bani de la Guvern pentru a puteaacoperi despăgubirile de peste 64 de milioane de euro, din dosarul Colectiv. Daniel Băluță  dorește să plătească datoria morală față de victime, prin accesarea Fondului de rezervă.

Primăria Sectorului 4, solicitare de la Executiv. Ce vrea Daniel Băluță

Apropiații victimelor de la Colectiv nu au primit nici până acum despăgubirile materiale pe care e datora instituția, potrivit sentinței date de judecători.

Au trecut nu mai puțin de șase ani de la tragedia care a îngenunchiat România, iar Primăria Sectorului 4 încă mai caută soluții pentru a achita despăgubirile din dosarul Colectiv, în valoare de peste 64 de milioane de euro.

Daniel Băluță a declarat că va solicita Executivul bani din Fondul de rezervă, în scopul de a plăti familiile victimelor și pe cei rămași în viață, în urma groznicului incendiu.

„Este o obligaţie cel puţin morală pe care Primăria Sectorului 4 o are, pentru că ea a fost consfinţită de judecători, şi anume aceea de a plăti despăgubirile integral şi cât mai repede.

În mod evident, această sumă reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Sectorului 4, această sumă în valoare reală nu are cum să existe pentru că şi dacă mâine se vor face popriri pe conturi, cheltuielile de funcţionare vor fi, iar ponderea pe care investiţiile din buget local o au în ansamblul global este una foarte mică, ceea ce ar însemna un timp extrem de lung în care Sectorul 4, cel puţin, nu vorbesc în numele celor de la ISU, ar reuşi să plătească această datorie, lucru care nu este normal şi nu este drept. Ca atare, este exact aşa cum prevede legea, o situaţie de urgenţă, şi am întreprins deja demersurile necesare accesării Fondului de rezervă al Guvernului.

Săptămâna trecută am scris Ministerului Finanţelor şi am avut discuţii cu oficiali ai Guvernului legate de modalităţile tehnice prin care se pot face aceste lucruri. Deci, soluţia tehnică se numeşte Fondul de rezervă al Guvernului. Suma este de aproximativ 64,2 milioane de euro. Aceasta este suma finală, suma calculată de colegii mei de la departamentele de specialitate. Sunt convins că această datorie pe care o avem o vom achita în cel mai scurt timp”, a declarat joi Daniel Băluţă.

 

Citește și:
Etichete: