Presa de la Tiraspol publică imagini din atacul asupra clădirii Securității

Presa de la Tiraspol publică imagini din atacul asupra clădirii Securității

În spațiul public au apărut primele imagini din a doua zi de Paște, când a fost atacat Ministerul Securității de la Tiraspol. În scenele surprinse se pot observa trei oameni care coboară dintr-un autoturism și lansează trei grenade. Aceștia, au aruncat trei grenade, apoi se întorc la mașină și se fac nevăzuți.

Au apărut primele imagini de la Tiraspol, unde clădirea Ministerului Securității a fost atacat cu grenade

Din imagini se poate vedea că toată acțiunea a durat aproximativ 20 de secunde. Mașina ar fi venit din Ucraina, din regiunea Gregoriupol și ar fi plecat înapoi în Ucraina după acest incident. Autenticitatea videoclipului nu a fost confirmată încă de autoritățile constituționale de la Chișinău.

De altfel, în Tiraspol a fost instituită alertă teroristă după ce presa locală a vorbit despre focuri de armă care s-au auzit în zona unui depozit de muniţii de la Cobasna. Chișinăul a confirmat informațiile miercuri potrivit cărora mai multe focuri de armă au fost în regiunea frontierei dintre Ucraina şi regiunea separatistă Transnistria, dar nu pe teritoriul zonei separatiste.

O explozie uriașă a avut loc chiar în clădirea Ministerului Securității din Tiraspol, în a doua zi de Paște.

”Luni, în jurul orei 17:00, în clădirea Ministerului Securității de Stat al RMN, situat la intersecția străzilor Manoilov și Karl Marx, a avut loc o serie de explozii. Au fost sparte geamurile etajelor superioare. Din clădire iese fum.

Teritoriul din preajmă este încercuit de poliție. La fața locului se află un grup de investigații operative, geniști, pompieri, medici și specialiștii serviciilor situații excepționale. Potrivit informațiilor preliminare, atacul a fost efectuat cu aruncătoare de grenade. Nicio persoană nu a avut de suferit”, anunță serviciul de presă al MGB.

Reprezentanții de la Moscova au declarat chiar în ziua atacului că nu există niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova – Transnistria – şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei, potrivit agenției Interfax.

„Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone”, a spus generalul rus.

Citește și:
Etichete: