Porsche are planuri mari: ce urmează să lanseze

Porsche are planuri mari: ce urmează să lanseze

Porsche confirmă că primul său vehicul electric cu două locuri va fi un 718, nu un 911.

Unitatea de lux a Grupului Volkswagen va oferi, de asemenea, o versiune hibridă a emblematicului 911.

Porsche, care este parte a Grupului VW, pregătește o ofertă publică inițială a mărcii și se așteaptă ca modelele electrice să fie la fel de profitabile ca vehiculele cu motor cu combustie în aproximativ doi până la trei ani, potrivit directorului financiar Lutz Meschke.

„Am atins deja profitabilitate cu două cifre acum pentru Taycan și muncim din greu pentru a atinge aceeași profitabilitate pe care o avem deja pentru mașinile noastre cu motor cu combustie”, a spus Meschke. „Sunt convins că vom realiza acest lucru într-o perioadă de doi-trei ani”.

Porsche intenționează ca jumătate din vânzările sale să fie electrice sau hibride până în 2025, inclusiv o versiune complet electrică a SUV-ului Macan.

Porsche a făcut aluzie la un vehicul electric 718 Boxster/Cayman de când a dezvăluit Mission R la Salonul auto de la München anul trecut, dar aceasta a fost prima dată când directorii au confirmat speculațiile cu privire la al treilea model electric după Taycan și viitorul crossover electric Macan.

CEO Oliver Blume a spus că șoferii se pot aștepta și la o versiune hibridă a Porsche 911, dar nu a precizat alte detalii despre viitorul model 911.

Porsche continuă să crească și să inoveze

Blume a spus că Porsche analizează și posibilitatea de a se alătura Formula 1, deși nu a fost luată o decizie finală.

Producătorul auto este, de asemenea, în discuții cu Apple pentru a-și extinde cooperarea dincolo de caracteristica CarPlay a gigantului tehnologic din SUA.

Blume a spus că există „mai multe” proiecte suplimentare în curs de desfășurare cu Apple, care lucrează de ani de zile la un proiect de mașină autonomă.

Grupul VW și acționarul său de control, familia miliardarului Porsche-Piech, continuă cu listarea Porsche, chiar dacă piețele globale se confruntă cu tulburări majore din cauza războiului din Ucraina.

Planul, cea mai mare schimbare structurală pentru cel mai mare producător de automobile din Europa din ultimii ani, este programat să continue în al patrulea trimestru din acest an, în încercarea de a îmbunătăți puterea de cheltuire a noilor tehnologii.

O IPO „ar putea ascuți profilul Porsche și ar putea stimula opțiunile sale antreprenoriale”, a spus Meschke într-un comunicat. „În același timp, Volkswagen și Porsche vor putea beneficia de sinergii comune”.

Volkswagen urmează să ofere mai multe detalii despre planul său la sfârșitul verii. „Sper că până atunci războiul din Ucraina se va termina”, a spus el. „Pentru că pacea este mult mai importantă decât orice IPO”.