Numai de acolo n-au furat bani: ce „spargere” au mai dat hackerii chinezi, de data aceasta

Numai de acolo n-au furat bani: ce „spargere” au mai dat hackerii chinezi, de data aceasta

Se pare că hackerii din China au furat zeci de milioane de dolari de unde nu te aștepți.

Secret Service, citat de Reuters, a anunțat că hackerii chinezi au reușit să sustragă zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor destinate Covid-19, din Statele Unite ale Americii. Furtul a început în 2020, adică primul an de pandemie de Coronavirus.

Secret Service a confirmat un articol al NBC News

Secret Service nu a dat, ce-i drept, prea multe detalii despre dispariția banilor, însă a confirmat veridicitatea unui articol redactat de NBC News în care se scria că o echipă de hackeri din China ar fi responsabilă pentru furtul de zeci de milioane de dolari din fonduld e ajutor pentru Covid-19 din SUA.

Conform a ceea ce se știe, până în acest moment, chinezii ar purta numele de APT41 sau Winnti.

Poate și mai grav decât atât este că acest grup de hackeri este responsabil de multe alte fapte reprobabile și ar fi susținut de guvern, s-a speculat.

„Din păcate, Partidul Comunist Chinez a ales o cale diferită, de a face China sigură pentru infractorii cibernetici, atâta timp cât atacă computerele din afara Chinei și fură proprietatea intelectuală utilă Chinei”, a declarat, la acea vreme, fostul procuror general adjunct Jeffrey Rosen.

Până în momentul de față, ambasada Chinei la Washington nu a oferit un punct de vedere despre cele întâmplate.

Trebuie menționat că mai mulți membri ai acestui grup de hackrti au fost inculpați în 2019 și 2020 de Departamentul de Justiție al SUA pentru că ar fi spionat mai bine de 100 de companii, inclusiv companii de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicații, firme de social media și dezvoltatori de jocuri video.

Rămâne de văzut în ce fel vor răspunde autoritățile chineze și, mai ales, dacă va exista o soluționare în acest sens, pe viitor.