Negocieri Rusia-Ucraina. Documentul cu cererile lui Putin, oferit Kievului. Moscova așteaptă o reacție

Negocieri Rusia-Ucraina. Documentul cu cererile lui Putin, oferit Kievului. Moscova așteaptă o reacție

O ofertă de pace a fost predată părții ucrainene în cadrul procesului de negocieri, la care Moscova așteaptă reacția Kievului, a declarat, miercuri, 20 aprilie, Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Anterior, Kremlinul a spus că dinamica discuțiilor cu Ucraina lasă mult de dorit.

Vladimir Putin a trimis o ofertă de pace Ucrainei

Un document cu cererile lui Vladimir Putin, bazate pe formulări absolut clare, a fost înmânat Ucrainei în cadrul procesului de negocieri pentru încetarea focului. Moscova așteaptă o reacție din partea Kievului, potrivit secretarului de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

„În prezent, proiectul nostru a fost înmânat părții ucrainene, care include formulări absolut clare, elaborate. Mingea este în terenul lor, așteptăm un răspuns”, a explicat Peskov când a fost rugat să comenteze mersul negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina.

Kievul trebuie să dea un răspuns la cererile Moscovei

Pe de altă parte, Ministerul rus de Externe a reproșat oficialilor ucraineni că amână negocierile cu Moscova. Întrebat dacă există anumite termene limită pentru reacția guvernului de la Kiev, Dmitri Peskov a spus că totul „depinde de partea ucraineană”.

„Dar repet și am spus de nenumărate ori acest lucru: dinamica muncii din partea ucraineană lasă de dorit. Ucrainenii nu manifestă o mare înclinație spre a intensifica procesul de negociere”, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al lui Putin, potrivit Interfax.

Dinamica negocierilor dintre cele două părți lasă de dorit

Totodată, Peskov a reamintit cuvintele liderului de la Kremlin cum că partea ucraineană se abate de la acordurile confirmate anterior, schimbându-le constant.

Operațiunea militară specială în Ucraina decurge conform planului, dar dinamica negocierilor dintre Moscova și Kiev lasă de dorit, a subliniat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

„O operațiune militară specială este în desfășurare. Președintele a spus recent că merge conform planului. În același timp, într-adevăr, la nivel de experți, discuțiile continuă în cadrul procesului de negocieri. Vreau să vă reamintesc și de cuvintele Președintelui că, din păcate, partea ucraineană nu dă dovadă de o constanță deosebită asupra punctelor convenite. Poziția se schimbă adesea și, desigur, dinamica progresului în procesul de negociere lasă de dorit. Dar operațiunea militară continuă”, a punctat Dmitri Peskov.

Vor continua discuțiile pentru încetarea focului?

Așadar, la cererea jurnaliștilor, acesta a comentat declarația președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit căreia Kievul nu va negocia cu Moscova dacă gruparea Forțelor Armate ale Ucrainei din Mariupol va fi distrusă. Săptămâna trecută, Peskov a spus că, în momentul de față, nu există informații despre perspectivele de continuare a negocierilor cu Ucraina în persoană.

Citește și: