Momentul în care o rachetă rusă eșuează în timpul lansării și aruncă în aer trupele lui Putin

Momentul în care o rachetă rusă eșuează în timpul lansării și aruncă în aer trupele lui Putin

O înregistrare video dramatică a surprins momentul în care un sistem rusesc de rachete sol-aer trage asupra lui însuși într-o defecțiune bizară. În imagini, racheta poate fi văzută cum se lansează spre cer, înainte de a se întoarce în aer și de a se trânti înapoi în locul de unde a venit, într-o explozie uriașă.

Racheta rusă care a aruncat în aer trupele lui Putin. Cum s-a întâmplat totul

Se pare că scurtul clip a fost filmat în orașul ucrainean Alchevsk din regiunea Lugansk, care se află sub ocupația forțelor separatiste pro-ruse și se află în prima linie a războiului din Ucraina.

Acesta a fost filmat la primele ore ale dimineții de vineri, când trupele rusești ar fi lansat o rachetă pentru a intercepta un avion ucrainean care se apropia.

Cu toate acestea, câteva secunde mai târziu, racheta a fost returnată la expeditor după ce sistemul de urmărire a dat greș.

Videoclipul arată o explozie uriașă, precum și flash-uri luminoase care se abat de la locul prăbușirii.

Rapoartele locale susțin că un incendiu a izbucnit la fața locului, nu departe de clădirile rezidențiale. Unii au susținut că sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei ar fi intervenit.

Clipul a fost transmis inițial pe aplicația de mesagerie Telegram de către canalul Face of War, care a postat imagini similare încă de la începutul conflictului.

De asemenea, a fost distribuit și de Rob Lee, Senior Fellow la Foreign Policy Research Institute, care a scris pe Twitter:

„Aceasta ar fi o înregistrare a unei lansări eșuate a unei rachete a sistemului de apărare aeriană rusesc din Alchevsk, regiunea Lugansk”.

Tipul exact de sistem SAM văzut în filmare nu a fost confirmat, însă un sistem de rachete rusești S-400 costă aproximativ 300 de milioane de dolari fiecare.

Deocamdată nu există informații despre eventuale victime suferite în urma exploziei. Acesta este cel mai recent exemplu de defecțiuni îngrozitoare ale echipamentelor armatei lui Putin.

Un avion militar rusesc s-a prăbușit

În cursul zilei de astăzi, un avion militar rusesc s-a prăbușit, omorând patru persoane în drum spre războiul din Ucraina.

Transportatorul militar de marfă Ilyushin-76 a luat foc după ce a alimentat, înainte de a se prăbuși pe pământ în orașul Ryazan, la 125 de mile sud-est de Moscova.

Trei persoane au fost ucise în accident, în timp ce un alt pasager a murit la spital.

Soldații ruși au fost filmați în luna aprilie în timp ce se plângeau de echipamentul lor de proastă calitate. Între timp, forțele lui Putin se confruntă cu pierderi grele.

Într-un videoclip viral, un soldat a zdrobit o cască rusească doar cu piciorul pentru a arăta cât de slabă este calitatea acestora.

Luptătorii lui Putin au împărtășit, de asemenea, imagini în această săptămână cu trusele lor de prim ajutor inferioare, alături de cele ucrainene bine aprovizionate, pentru a arăta contrastul.

Iar unii dintre soldații ruși spun că sunt nevoiți să folosească echipamentul de protecție al camarazilor lor căzuți la datorie din cauza lipsei de echipament.

 

Citește și: