Mitsubishi atacă piața europeană: când apare noul SUV ASX

Mitsubishi atacă piața europeană: când apare noul SUV ASX

SUV-ul mic ASX va conduce relansarea europeană a Mitsubishi.

Noul SUV mic ASX bazat pe Renault Captur va conduce relansarea europeană a Mitsubishi atunci când va ajunge în showroom-uri în martie.

ASX va fi disponibil în versiuni full-hibrid și plug-in hybrid, a spus Mitsubishi.

„Fiind un SUV electrificat, cu un pachet complet de tehnologie avansată și infotainment, noul ASX se potrivește perfect pentru piața europeană”, a declarat Frank Krol, CEO-ul Mitsubishi Motors Europe, într-un comunicat de presă.

ASX, care este vândut și ca RVR sau Outlander Sport pe unele piețe, este unul dintre modelele de bază ale Mitsubishi. A fost introdus în Europa în 2010. Anul trecut, în regiune au fost vândute 4.898 de unități ale ASX, conform cifrelor Dataforce.

Mitsubishi a declarat în 2020 că nu va mai lansa produse noi în Europa, pe fondul unui accent pe reducerea costurilor în cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, concentrându-se în schimb pe Japonia și pe piața din Asia de Sud-Est.

Dar această decizie a fost inversată atunci când Renault și Mitsubishi au ajuns la un acord în 2021 pentru ca două modele noi să fie construite în fabricile Renault – ASX și Colt, o mașină mică bazată pe Renault Clio, care urmează să fie lansată în noiembrie 2023.

Specificații tehnice

ASX are 4228 mm lungime, 1797 mm lățime și 1573 mm înălțime. Acesta va fi construit în Valladolid, Spania, alături de Captur. Mitsubishi nu a dezvăluit prețurile pentru ASX. Captur pornește de la 23.400 de euro în Franța și ajunge la peste 37.000 de euro pentru o versiune hibrid plug-in de top.

La fel ca și modelul Captur, bestsellerul european Renault, ASX va avea o gamă largă de sisteme de propulsie, inclusiv un motor de bază pe benzină de 1,0 litri, motoare pe benzină de 1,3 litri cu mild hybrid de 12 volți și hibrizi complet și plug-in bazați pe un Motor pe benzină de 1,6 litri.

Captur este disponibil și cu o opțiune GPL cu dublu combustibil, care nu este oferită pe ASX.

Captur, aflat acum la a doua generație, a fost un puternic în vârful segmentului SUV-urilor mici, care a fost cel mai mare din Europa în prima jumătate a anului.

Cu toate acestea, Captur a scăzut pe locul cinci în prima jumătate a anului, cu vânzări de 72.488, o scădere de 21,5 la sută față de prima jumătate a anului 2021, când s-a clasat pe locul al treilea. Segmentul a fost condus de Volkswagen T-Roc, care a avut vânzări în prima jumătate a anului de 79.336.

ASX și Captur sunt construite pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan, care stă la baza modelelor precum SUV-ul mic Nissan Juke și Dacia Sandero și Jogger.

Mitsubishi a vândut 34.365 de mașini până în iulie în Europa, micul Mirage/Space Star fiind cel mai bine vândut, cu 19.354 de vânzări.

SUV-ul compact Eclipse Cross a fost al doilea cu 14.729. A vândut peste 148.000 de mașini în Europa în 2019, o cifră care a scăzut la 103.411 în 2020 și la 73.370 în 2021, potrivit grupului de producători auto europeni ACEA.

Etichete: