Microsoft îți face munca remote mai ușoară: noile funcții bazate pe AI pentru apeluri video, contact vizual și zgomot de fundal

Microsoft îți face munca remote mai ușoară: noile funcții bazate pe AI pentru apeluri video, contact vizual și zgomot de fundal

Microsoft îți face munca remote mai ușoară. Gigantul a dezvăluit câteva funcții la nivel de sistem, concepute pentru a îmbunătăți întâlnirile virtuale pe Windows 11.

Cu toate acestea, unele sunt dependente de hardware, așa că, dacă ai un PC slab, este posibil să nu fie neapărat disponibile pe PC-ul tău.

Caracteristicile includ încadrarea automată (care îți va reorienta camera asupra ta atunci când te deplasezi), focalizarea vocii, claritatea vocii și a fundalului. De asemenea, Microsoft introduce și o funcție bazată pe inteligența artificială, numită “contact vizual”.

Microsoft introduce noi funcții bazate pe AI

În februarie, Microsoft a început să testeze o funcție de subtitrări live la nivelul întregului sistem, care s-ar putea dovedi utilă pentru persoanele surde și cu deficiențe de auz, precum și pentru cei pentru care o întâlnire nu are loc în limba lor maternă. Tehnologia generează subtitrări pentru orice conținut audio, inclusiv audio de la microfoane și audio bazat pe web (cum ar fi de pe platforme video, precum Twitch și YouTube).

Actualizările ar putea părea familiare celor care au petrecut timp în aplicații de apeluri video în ultimii doi ani. NVIDIA, Dolby, Zoom, Skype și Google Meet au abordat probleme precum zgomotul ambiental și distragerile vizuale de fundal.

Microsoft însuși a anunțat câteva caracteristici ale camerei inteligente pentru Teams în septembrie și a lucrat pentru a îmbunătăți întâlnirile în Teams. Cu toate acestea, integrarea acestor funcții la nivel de sistem de operare ar trebui să facă întâlnirile virtuale mai accesibile și mai ușor de utilizat pentru mai mulți oameni.

Microsoft Windows este cel mai popular sistem de operare din lume. A trecut atât de mult timp de când este pe piață încât pare să fi fost dintotdeauna. Windows se traduce ”ferestre” în limba engleză și, în cazul în care te gândești că ar fi putut purta orice alt nume, ai dreptate. Ca de fiecare dată, un întreg set de circumstanțe a fost necesar pentru a se ajunge la această referință. De ce Windows este Windows poți citi aici.