12 apr. 2022 | 16:51

Meta testează o nouă funcție pentru metavers: creatorii ar putea vinde bunuri digitale în realitatea virtuală

ACTUALITATE
Meta testează o nouă funcție pentru metavers: creatorii ar putea vinde bunuri digitale în realitatea virtuală

Meta a început să testeze instrumentele de monetizare a utilizatorilor în cadrul Horizon Worlds, a anunțat compania.

Începând de acum, un grup select de creatori poate începe să creeze articole și efecte digitale pe care apoi le pot vinde direct în spațiul social virtual. Odată cu lansarea testului, numai utilizatorii cu vârsta peste 18 ani din SUA și Canada pot achiziționa aceste bunuri. Creatorii pot începe să creeze articole pe care doresc să le vândă atingând fila Comerț și gadgetul din modul Creare al aplicației.

„În timp ce lansăm asta ca un test cu câțiva creatori pentru a primi feedback-ul lor, aceste tipuri de instrumente sunt pași către viziunea noastră pe termen lung, pentru metaversul în care creatorii își pot câștiga existența și oamenii pot cumpăra bunuri și servicii digitale și experiențe”, a declarat compania.

Meta are planuri mari cu metaversul

Potrivit Meta, creatorii care participă la programul său de generare de bani vor trebui să urmeze instrucțiunile prezentate în Politica privind conținutul interzis. Ca și în cazul Facebook și Instagram, compania lasă moderarea parțial în sarcina utilizatorilor. „Dacă vedeți ceva care pare să încalce politicile noastre, puteți trimite un raport pentru ca noi să îl examinăm”, spune compania.

Odată cu anunțul acesta, Meta a început, de asemenea, să testeze un program bonus cu creatori care locuiesc în SUA. Cei implicați pot câștiga venituri suplimentare făcând progrese în ceea ce privește obiectivele lunare propuse de companie. Meta nu va colecta taxe pentru aceste bonusuri și promite că va plăti integral la sfârșitul fiecărei luni.

Instrumentele pe care Meta le-a anunțat recent văd în mod eficient compania punând la punct elementele de bază pentru viziunea CEO-ului metaverse, prezentată de Zuckerberg la Connect 2021. Dar este, de asemenea, ușor de văzut cum aceste instrumente ar putea alimenta ambițiile companiei în jurul NFT-urilor. „Dacă îți imaginezi cum ar arăta un metavers viitor, la un moment dat, ar arăta, în mod clar, capacitatea de a vinde bunuri virtuale și de a le duce cu tine dintr-o lume în alta – va fi o parte importantă a metaversului”, a spus Zuckerberg într-un interviu recent, realizat, unde altundeva, decât în Horizon Worlds.