Mașina electrică retro: conceptul pregătit de Renault

Mașina electrică retro: conceptul pregătit de Renault

Renault 4, un vehicul electric de inspirație retro, va conduce lansările Grupului Renault la Salonul Auto de la Paris 2022.

Producătorul francez plănuiește o serie completă de lansări și dezvăluiri de produse la Salonul auto de la Paris din acest an, condus de conceptul Renault 4, un vehicul mic, complet electric, de inspirație retro, care va intra în producție până în 2025.

Renault 4 va fi o „reinterpretare” a modelului original, un hatchback robust cu cinci uși care a fost în producție continuă din anii 1960 până la începutul anilor 1990, a declarat vineri producătorul auto într-un comunicat de presă.

Mașina – potențial numită 4ever – va intra probabil în producție ca un SUV mic, un model însoțitor al viitorului Renault 5 hatchback EV, care se bazează și pe modelul original.

O altă premieră cheie la spectacol va fi o mașină concept de la Alpine, marca de mașini sport și de curse a Grupului Renault.

În cadrul unui plan de extindere a mărcii de la coupe-ul sport A110, Alpine plănuiește trei modele complet electrice – inclusiv un mic „hot hatch” legat de Renault 5 și un SUV. Renault a spus doar că acest concept va întruchipa „viitorul produsului și al strategiei sale sportive”.

Întoarcerea la trecut

Marca Renault va prezenta, de asemenea, versiunea complet electrică a camionetei sale compacte Kangoo și „o mașină de spectacol sportivă și inedită” pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare de la lansarea Renault 5 originală în 1972.

De asemenea, la standul grupului la salon, care are loc pentru prima dată din 2018, va fi Mobilize Duo, un vehicul electric mic conceput pentru mobilitatea urbană pe bază de abonament sau de partajare, de la unitatea de mobilitate și finanțare a Renault.

Salonul de la Paris, după ce a suferit din cauza absenței multor mărci non-franceze în 2018 și a fost anulat în 2020 din cauza pandemiei, caută o repornire prin combinarea cu expoziția Equip’Auto pentru post-vânzare și servicii. Se desfășoară în perioada 17-23 octombrie.

Pe lângă Grupul Renault, mărcile care s-au angajat să apară includ mărcile Stellantis DS, Jeep și Peugeot și noii participanți chinezi Great Wall și BYD.

Dezvăluirile publice majore includ SUV-ul mic Jeep Avenger, Fastback-ul compact Peugeot 408, un SUV DS 7 Crossback facelifted și modelele viitoare de la BYD și Great Wall.