03 iun. 2022 | 13:10

Joe Biden vrea interzicerea armelor de asalt în SUA. Propunerea vine după masacrul din Texas

ULTIMA ORĂ
Joe Biden vrea interzicerea armelor de asalt în SUA. Propunerea vine după masacrul din Texas

Joe Biden face un apel către populație și spune că Satele Unite ar trebui să interzică armele de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate pentru a a putea scăpa de „carnagiul” violenţei cu arme de foc.

Președintele american, decizie după atacurile armate din SUA. Ce vrea să facă Joe Biden

Totodată, șeful de la Casa Albă a solicitat extinderea verificărilor federale de fond şi a legilor privind steagurile roşii la nivel naţional, care permit autorităților să retragă armele de la oricine este considerat periculos.

Pare că cei din Congres nu au o linie clară prin care să dorească adoptarea vreunei măsuri de control. Curtea Supremă din Ameria ar putea totuși  să extindă drepturile americanilor la arme de foc într-un caz istoric pe care judecătorii îl analizează.

„Nu este vorba de a lua armele nimănui. Nu este vorba de a lua drepturile nimănui. Este vorba despre protejarea copiilor. De ce, în numele lui Dumnezeu, ar trebui ca un cetăţean obişnuit să poată achiziţiona o armă de asalt care conţine încărcătoare de 30 de cartuşe, care le permite trăgătorilor în masă să tragă sute de gloanţe în câteva minute?”, a spus Joe Biden.

Citește și: Joe Biden, anunțul care îl va dezamăgi pe Zelenski. Cum a reacționat Moscova

Pe de altă parte, Biden vrea și interzicerea încărcătoarelor de mare capacitate, întărirea verificării antecedentelor penale sau psihologice ale potenţialilor cumpărători şi votarea unui text care cere persoanelor să-şi ţină armele sub cheie.

„În ultimii 20 de ani, mai mulţi şcolari au murit din cauza armelor de foc decât numărul total al poliţiştilor şi soldaţilor care au murit la datorie. Al doilea amendament al Constituţiei americane, care garantează dreptul de a deţine o armă, nu este absolut. Susţin acţiunea (…) unui mic grup de senatori republicani şi democraţi care încearcă să găsească o cale, dar, Doamne, faptul că majoritatea republicanilor din Senat nu vrea nici măcar una dintre aceste propuneri să fie dezbătută sau supusă la vot, mi se pare inacceptabil”, a acuzat el.

Citește și: Avertisment pentru SUA, la puțin timp după ce Biden a plecat din regiune. Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice