Inteligența artificială continuă să uimească: de ce nu o să mai ai nevoie de Photoshop

Inteligența artificială continuă să uimească: de ce nu o să mai ai nevoie de Photoshop

Inteligența artificială a pătruns în scena artistică în mod semnificativ recent.

Companii precum Nvidia au lucrat la instrumente AI pentru a face artă din orice, în timp ce artiștii AI fac picturi unice și interesante.  În ultimul timp, internetul a fost plin de imagini create de botul de artă DALL-E 2 care poate crea imagini din doar câteva cuvinte, la fel ca și varianta light DALL-E.

Deși sunt uimitoare pentru a genera conținut proaspăt în mod obișnuit, acești roboți de artă AI sunt defapt instrumente și un fotograf  a găsit o utilizare excelentă pentru software. În loc să creeze o imagine întreagă dintr-o descriere în DALL-E 2, a folosit-o pentru a curăța o fotografie făcută, iar rezultatele par mai impresionante decât Photoshop.

Nicholas Sherlock este un fotograf din Noua Zeelandă care a folosit DALL-E 2 pentru a transforma niște fotografii foarte frumoase, dar neclare ale unei gărgărițe, în imagini clare. El a făcut acest lucru punând AI să-i editeze fotografia originală neclară cu mesajul text „Buburuză pe o frunză, focalizare stacată fotografie macro de înaltă rezoluție”.

Sherlock i-a arătat apoi imaginile YouTuberului  Micael Widell, care le-a prezentat într-un videoclip care explorează utilizarea DALLE-2 și potențialul deces al fotografiei. Acest videoclip trece prin câteva exemple diferite de DALLE-2 înainte de a ajunge la exemplul lui Sherlock în editarea foto, iar toate rezultatele sunt cel puțin oarecum terifiant de impresionante.

Viitorul este interesant

Videoclipul prezintă, de asemenea, un alt exemplu în care lui DALL-E 2 i s-a cerut să genereze alte variații ale unei imagini furnizate, iar rezultatele par imposibil de distins. Capacitățile acestor AI pentru generarea de imagini sunt uluitor de impresionante.

Capacitatea de a edita perfect o fotografie reală într-un mod dorit pare a fi o utilizare excelentă pentru instrument, mai ales cu rezultate ca acesta. Este corect că Widell se întreabă în videoclipul său care va fi rolul unui fotograf sau chiar al unui hobbyist într-un viitor  în care oricine poate genera imagini realiste cu orice dorește.

Desigur, vor exista întotdeauna alte motive pentru a urmări aceste pasiuni, dar când vine vorba de lucruri precum fotografia de stoc, în special, aceste AI-uri se simt cu siguranță ca niște ”schimbători de joc”.

Este probabil că vom începe să vedem o creștere a artei generate de AI care este folosită și în jocuri, fie doar pentru a scoate concepte și a explora opțiuni, fie chiar pentru a crea active utilizabile. Există o mulțime de întrebări despre ce înseamnă acest lucru pentru viitorul artei vizuale în multe industrii și hobby-uri.

Cu toate acestea, este important să nu subestimezi niciodată dorința umană și bucuria în creație.