Incident la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Doi medici s-au luat la bătaie

Incident la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Doi medici s-au luat la bătaie

Agenții secţiei 3 Piteşti s-au sesizat din oficiu după ce, în spaţiul public, au apărut informaţii potrivit cărora doi medici de la Spitalul de Pediatrie din oraș s-au agresat reciproc în unitatea spitalicească. Deocamdată, oamenii legii nu au primit nicio sesizare cu privire la presupusele fapte, a transmis Poliția Județeană Argeș. Ce s-a întâmplat între cei doi doctori, de fapt?

Altercație între doi medici ai Spitalului de Pediatrie din Pitești

Un incident grav s-a petrecut la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Mai mulți martori au povestit că doctorul chirurg Emil Popa l-ar fi lovit pe colegul său, şeful Secţiei Chirurgie, Florin Trifan. Managerul unității medicale, Tudor Ionescu, a confirmat zvonurile, explicând că a fost demarată o cercetare disciplinară.

Agresiunea ar fi avut loc pe holul Secţiei de Chirurgie, în faţa cabinetelor medicale. Medicul Emil Popa ar fi avut un schimb de replici cu Florin Trifan, pe care l-ar fi lovit în gură. Potrivit angajaților spitalului, agresorul era nemulţumit că la cabinetul său nu există ferestre.

Care este motivul disputei

Deși toți ceilalți medici au un singur cabinet, dr. Emil Popa i-a fost repartizată o încăpere pe care ar fi transformat-o şi în sală de fitness. Martorii spun că acesta are aparate de forţă în camera respectivă. Disputa nu este o surpriză, însă, din cauză că între cei doi medici ar exista tensiuni de multă vreme.

Potrivit polițiștilor, ar fi existat o stare conflictuală între două cadre medicale dintr-o unitate spitalicească din Piteşti. Până la acest moment, la nivelul Poliţiei municipale, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la incident.

Secţia 3 de Poliţie desfăşoară cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, conform art. 296 din Codul Penal, a transmis IPJ Argeș.

Există probe video

Între cei doi medici implicaţi în dispută, care a degenerat în acte de violenţă, există un conflict mai vechi, a dezvăluit managerul spitalului, Tudor Ionescu: „A fost semnalat un incident şi am primit o plângere din partea medicului presupus a fi agresat. Se va efectua o cercetare disciplinară, există şi probe video în acest sens, iar când vom avea rezultate concrete, vom dispune luarea unor măsuri”, scrie presa locală.

În acest caz, oamenii legii au făcut dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Polițiștii argeșeni urmează să afle mai multe detalii despre conflictul dintre doctorul chirurg Emil Popa și şeful Secţiei de Chirurgie, Florin Trifan.

Citește și: