Incident în Turcia: Polonezii i-au bătut pe ruși într-un hotel din Alanya. Motivul? Invazia Ucrainei

Incident în Turcia: Polonezii i-au bătut pe ruși într-un hotel din Alanya. Motivul? Invazia Ucrainei

Presa rusă notează că mai mulți turiști s-au luat la bătaie într-un hotel din stațiunea celebră Alanya (Turcia). Incidentul s-a petrecut miercuri, 13 iulie, scrie cotidianul polonez Wiadomosci. Portalul rusesc de turism TourDom confirmă evenimentul. Motivul disputei ar fi fost războiul dus de Vladimir Putin în Ucraina.

Turiști ruși au fost bătuți în Turcia

Un grup de polonezi a bătut turiștii ruși în orașul Alanya de pe Riviera Turciei. Incidentul s-a petrecut într-unul dintre hotelurile stațiunii de la Marea Mediterană.

„În 13 iulie, la hotelul Quattro Beach, un grup de patru polonezi a atacat un bărbat care se afla cu partenera său într-un restaurant, în timpul zilei. Securitatea hotelului și personalul au urmărit în tăcere și nu au intervenit, în ciuda țipetelor și rugămințlor cuplului care încerca să se apere”, relatează Rybar, un canal de propagandă rusă pe canalul de Telegram.

Războiul din Ucraina, motivul atacului

Atacul a avut loc la hotelul Quattro Beach Spa and Resort din Alanya, unde, potrivit unor surse, un grup de patru polonezi a atacat doi cetățeni ruși chiar în restaurant. Anterior, turiștii polonezi băuseră alcool cu rușii. Dar atmosfera de petrecere s-a stricat pe măsură ce conversația s-a îndreptat către „subiecte politice”. Cetățenii din patria lui Putin ar fi refuzat să vorbească despre războiul din Ucraina şi să-şi dezvăluie opiniile cu privire la ororile comise de armata rusă. Acesta ar fi fost motivul atacului.

Acuzații la adresa hotelului din Antalya

Potrivit jurnaliștilor ruși, angajații hotelului nu au sunat la poliție și nici nu au intervenit. Martorii au alertat autoritățile, dar până la sosirea oamenilor legii, agresorii au părăsit clădirea. De asemenea, presa rusă semnalează că bărbatului nu i s-a acordat primul ajutor, ci a fost dus la o secție de poliție, plasat într-o celulă și obligat să mărturisească că a provocat agresiunea prin insultarea oaspeților. În conținutul postării de pe internet se mai spune că turistului rus i-a fost refuzat contactul cu ambasada și avocații.

„Dimineața a ajuns la hotel, unde l-a ajutat soția lui. Managerul hotelului a amenințat cuplul că va fi aruncat afară cu câteva zile înainte de check-out și i-a cerut să semneze o renunțare la toate pretențiile împotriva hotelului și a oaspeților (…), deoarece, după cum s-a dovedit, bărbatul îi cunoștea pe oaspeții polonezi”, explică partea rusă.