Un copil de 6 ani, rănit după ce o statuie a căzut peste el în holul Primăriei Capitalei. Reacția instituției

Un copil de 6 ani, rănit după ce o statuie a căzut peste el în holul Primăriei Capitalei. Reacția instituției

Incident grav în incinta Primăriei Capitalei. Un copil de șase ani a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu, după ce o statuie din holul principal al instituției s-a desprins și a căzut peste el.

Copil de șase ani, la spital după ce o statuie a căzut peste el

Update 23 august – Copilul de 6 ani care a fost rănit în Primăria Capitalei de o coloană decorativă se află în stare gravă, la Terapie Intensivă, la Spitalul Grigore Alexandrescu. 

Copilul se afla pe holul Primăriei Capitalei, când o coloană decorativă de un metru a căzut peste el. 

Polițiștii au deschis o anchetă internă, iar la Primărie s-a deschis o anchetă administrativă.

Poliția a demarat anchetă pentru a stabili în ce condiții s-a produs accidentul. Autoritățile au audiat martori, însă tatăl copilului se afla în stare e șoc și nu a putut discuta cu oamenii legii.

Băiatul s-a urcat pe o coloană decorativă, care s-a prăbușit peste el, provocându-i traumatisme grave. Se pare că minorul se afla acolo cu tatăl său care intrase într-un birou.

Update: Primăria Capitalei a reacționat la incident.

„Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme”, arată comunicatul instituției.

„Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție.”, se mai arată în informarea transmisă de PMB.

ISU București a transmis că un echipaj SMURD a fost solicitat la Primăria Capitalei, pentru un copil de șase ani care a fost grav rănit, după ce o statuie a căzut peste el.

„La ora 13.46 am fost solicitați să intervenim pentru un copil rănit la intrarea principala în Primăria Capitalei. La ora 13.51 copilul a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat, conștient, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala”, a transmis ISU București-Ilfov.

Poliția a deschis anchetă

Polițiștii au fost sesizați și au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili circumstanțele și cauzele producerii incidentului.

„În cursul acestei zilei, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în momentul de față efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au transmis autoritățile.