Alertă la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Pompierii, intervenție de urgență după ce s-au anunțat degajări de fum

Alertă la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Pompierii, intervenție de urgență după ce s-au anunțat degajări de fum

S-a dat alerta la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, unde a izbucnit vineri dimineață un incendiu. Mai multe echipe de pompieri au intervenit de urgență. Astfel, la fața locului au ajuns mai multe autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași.

Alertă la Spitalul de Copii din Iași. O secție a unității medicale avea degajări mari de fum

Nu mai puțin de 200 de persoane au fost evacuate, printre care şi 50 de copii. La fața locului s-au deplasat 14 autospeciale de intervenție.

Autoritățile au fost alertate printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, unde s-a sesizat faptul că la etajul 1 al unităţii medicale s-au înregistrat degajări de fum. Un reprezentant al unității spitalicești din Iași a transmis faptul că fumul a fost degajat de un sistem de ventilație.

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu – medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, pentru BZI.

Nu e prima dată când această unitate medicală se confruntă cu astfel de incidente. Un incendiu a a avut loc, în urmă cu un an, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Nu mai puțin de 31 de persoane au fost evacuate.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că, în total, 31 de persoane au fost evacuate în urma incendiului: 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.

Astăzi, 22 iunie 2021, la ora 18:54, a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, din Iași. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la etajul 2, la secția ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu neaflându-se pacienți sau aparținătorii acestora. În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători. Persoanele evacuate erau internate pentru afecțiuni obișnuite pediatrice și nu se aflau în tronsonul afectat de incediu. Subliniem faptul că în zona de manifestare a incendiului nu se aflau copii sau aparținători , iar persoanele evacuate preventiv au fost relocate la o altă secție a spitalului. Nu au fost înregistrate victime”,au spus atunci autoritățile.

 

 

Citește și:
Etichete: