30 mai 2022 | 16:49

Incendiu puternic în nordul Capitalei. Bloc din Pipera, în flăcări

ULTIMA ORĂ
Incendiu puternic în nordul Capitalei. Bloc din Pipera, în flăcări

Un incendiu puternic a izbucnit, luni, pe acoperișul unei clădiri din Șoseaua București Nord. Acționează șase autospeciale de stingere cu apă și spumă. Norul gros de fum se vede de la mare distanță. Un bloc din zona Pipera este în flăcări. Operațiunea este în plină desfășurare. Pompierii se află la fața locului. Din primele informații, un generator pe motorină ar fi luat foc.

Incendiu uriaș în Pipera

Flăcările uriașe au cuprins un bloc aflat în construcţii în Pipera, în apropierea mai multor clădiri de birouri din nordul Capitalei. Din informațiile preliminare rezultă că ard produse utilizate pentru termoizolația clădirii, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Suprafața afectată este de aproximativ 200 mp.

Este incendiu puternic în Voluntari, „produs pe acoperișul unei clădiri din Șoseaua București Nord”, a anunţat ISU Bucureşti – Ilfov. Au fost trimise în zonă șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o descarcerare, un echipaj SMURD și două autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Voluntari.

Un bloc din nordul Capitalei este în flăcări

Autoritățile spun că nu s-au înregistrat victime. Incendiul masiv a dus la degajarea unui fum gros în zonă, flăcările fiind întreţinute de materiale de construcţii folosite pe şantier. Potrivit ISU București – Ilfov, incendiul a fost localizat. Ard materialele depozitate la ultimul nivel al imobilului aflat în construcție, utilizate pentru termoizolare (polistiren).

Incendiul are loc în zona Catted Residence din Pipera. Cancan susține că firma aparține unui afacerist care deține Hotelul Tecadra, situat în zona rezidenţială Pipera-Băneasa, la doar 10 minute de mers cu maşina de Aeroportul Henri Coandă.

Panică la metrou

Săptămâna trecută, o defecțiune tehnică la o ramă de metrou a blocat linia Piața Romană – Universitate. Peste 30 de pompieri au intervenit la fața locului. Călătorii au fost scoși la suprafață prin tunel. În total, 172 de persoane au fost evacuate din subteran, 25 de pasageri au fost asistați medical și doi au ajuns la spital.

Plan roșu de intervenție

Din cauza planului roșu activat, bucureștenii au fost nevoiți să ia alt mijloc de transport în comun pentru a ajunge la serviciu sau la școală. Alarma a fost dată la ora 08.55 de către oamenii aflați în metrou. Fumul gros i-a panicat, așa că au alertat rapid autoritățile. Opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, SMURD-ul şi Detaşamentul Special de Salvatori s-au aflat în zonă. Echipajele ISUBIF au fost amplasate lângă stațiile de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei.