11 nov. 2022 | 15:05

Incendiu în Buzău. O fabrică de pâine a luat foc

ULTIMA ORĂ
Incendiu în Buzău. O fabrică de pâine a luat foc

Un incendiu are loc în Buzău, la o fabrică de pâine. 20 de pompieri se află la fața locului pentru a stinge flăcările. Incendiul s-a manifestat la sistemul de ventilație a clădirii și a afectat o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Incendiu la o fabrică de pâine

„Nu a fost vorba de un incendiu de amploare, timpul scurt de deplasare la intervenție făcând diferența”, au transmis reprezentanții ISU.

Incendiul a fost localizat și nu există victime.

La fața locului au ajuns două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o autocisternă și o ambulanță SMURD, pe lângă cei 20 de pompieri. 

Pompierii se asigură că incendiul este lichidat complet.

 

Incendiu devastator în Buzău

Luna trecută a avut loc un incendiu de proporții în Buzău. Trei clădiri au luat foc în satul Muscelușa din comuna buzoiană Siriu.

„Pompierii intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință ce a cuprins alte două clădiri pe raza comunei Siriu. La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD cu un număr de aproximativ 20 de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu și Detașamentului de Pompieri Buzău”, a transmis de presă al ISU Buzău.

„Din momentul sosirii pompierilor au fost acordate îngrijiri medicale pentru patru persoane ce au suferit atac de panică, două fiind transportate la spital. Din primele date arde o suprafață totală de aproximativ 200 metri pătrați, acționându-se la localizarea și lichidarea incendiului”, transmite ISU Buzău.

În urma incendiului, guvernul a decis să vină în ajutorul cetățenilor afectați de pagubele materiale. Premierul a decis, în urma unei ședințe a CNSU, adoptarea unor măsuri de sprijin pentru locitorii din satul Mușcelușa.

”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem hibrid, în scopul adoptării unor măsuri pentru sprijinirea locuitorilor din satul Muşceluşa, comuna Siriu, judeţul Buzău, afectaţi de incendiul produs în data de 17.10.2022.
Pentru continuarea refacerii unor imobile afectate de incendiu, prin hotărârea adoptată de CNSU a fost decisă scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcţii necesare refacerii imobilelor afectate”, a anunţat, miercuri seară, Guvernul.