Încă un motiv de faliment pentru români: ni se spune ce ne așteaptă, să ne pregătească de „impact”

Încă un motiv de faliment pentru români: ni se spune ce ne așteaptă, să ne pregătească de

Dacă te numeri printre aceia care așteaptă anul 2023 ca să lase în urmă problemele financiare din această perioadă, îți lansăm un îndemn la a reveni cu picioarele pe pământ.

Începe să fie din ce în ce mai clar faptul că 2023 nu va fi cu mult diferit față de ceea ce trăim acum, oricând ne-am dori acest lucru, fiecare dintre noi.

Semnale în acest sens deja au început să vină, iar toate informațiile din prezent par a avea un sigur scop: să ne pregătească pentru prelungirea acestei agonii economice și pentru impactul cu alte scumpiri.

De exemplu, un avertisment recent indică faptul că anul viitor ne-ar putea aștepta noi valuri de creșteri de preț, mai ales pe zona electronicelor.

Criza de semiconductori va persista, iar dispozitivele în a căror componență intră cipuri, ar urma să aibă un preț mult mai piperat.

Dacă ai bani, cumpără de acum aceste produse. Prețul lor va exploda

Fără a se dori a fi vreun îndemn la consum irațional pe zona electronică, ar fi înțelept să achiziționăm produsele strict necesare înainte ca ele să se scumpească. Bineînțeles, vorbim despre necesități.

De exemplu, laptopul tău pe care lucrezi dă semne că este defect și vrei să-l schimbi. Ei bine, e o investiție necesară, fă-o înainte ca situația să capete și în acest domeniu caracter puternic inflaționist, fapt ce e privit de specialiști ca o certitudine deja.

Experții de la Manufacturing Company (TSMC) au transmis că prețurile pentru majoritatea proceselor vor crește cu aproximativ 6% începând cu ianuarie 2023.

„Turnătoriile au crescut deja prețurile cu 10-20% în ultimul an”, a declarat Peter Hanbury, analist de semiconductori la Bain, pentru CNBC.

„Ne așteptăm la o nouă rundă de creșteri de prețuri în acest an, dar mai mică (adică 5-7%). Prețurile substanțelor chimice utilizate în fabricarea [cipurilor] au crescut cu 10-20%. În mod similar, forța de muncă necesară pentru a construi noi facilități de semiconductori a cunoscut, de asemenea, penurii și rate salariale crescute”.