12 iul. 2022 | 15:25

Hyundai anunță o nouă rechemare: care sunt modelele afectate

ACTUALITATE
Hyundai anunță o nouă rechemare: care sunt modelele afectate

Bancheta din spate a Hyundai Ioniq Hybrid 2017 sau 2018 sau Plug-In Hybrid se încălzește? Nu, nu ai descoperit o caracteristică ascunsă.

Mai mult, ar trebui să verifici imediat dacă mașina ta face parte din noua rechemare anunțată recent.

La vehiculele afectate, o conexiune slabă între contactele releului principal de propulsie al acestor vehicule – sub bancheta din spate – poate duce la un scurtcircuit electric și „poate crește riscul unui eveniment termic, inclusiv potențialul de incendiu”, relatează Hyundai în documentele de rechemare.

Aceasta este o modificare pentru o rechemare anterioară emisă în toamna anului 2018 și afectează aceleași 10.575 de vehicule. Hyundai subliniază că este posibil ca vehiculele rechemate să nu fi primit componentele adecvate pentru un remediu.

Hyundai este obligată să repare această eroare

Hyundai notează că a primit trei rapoarte în 2021 de incendii la vehicule hibride Ioniq care fuseseră deja remediate în cadrul rechemării. Se pare, pe baza documentelor de rechemare, că unele service-uri au păstrat releele originale defecte chiar și după rechemare.

Ioniq Hybrid și Plug-In Hybrid au fost printre vehiculele cu cel mai mare kilometraj de pe piață, dar ambele au fost întrerupte după o rulare prescurtată pentru anul model 2022.

Această nouă rechemare nu afectează modelul electric din gama Ioniq și anume Ioniq Electric. De altfel nu este afectat niciun vehicul care face parte din noua generație de mașini Hyundai. Cu alte cuvinte nici modelul Ioniq 5 nu este afectat de această problemă nouă-veche.

Este interesant de observat, însă, faptul că primele probleme nu au fost raportate la un model Hyundai. Din contră, primele probleme au fost raportate de către un model Kia Niro de pe piața coreeană.

Cu alte cuvinte acest lucru înseamnă că pe lângă mașinile Hyundai există posibilitatea ca și modelele Kia Niro hibrid și Kia Niro Plug-in hibrid să sufere de fix aceeasi problemă.

Cu toate acestea, Kia nu a anunțat o rechemare în service.