Gigantul tech al Chinei se mută la noi: angajări masive printre români, nu se uită la bani asiaticii

Gigantul tech al Chinei se mută la noi: angajări masive printre români, nu se uită la bani asiaticii

Se extinde cu nume grele lista marilor investitori străini ce aleg România ca destinație de afaceri.

Acum a venit rândul chinezilor de la Topband să vină și să investească la noi în țară.

Asiaticii nu se uită la bani, au nevoie de sute și chiar mii de muncitori români de-ai noștri

Chinezii nu se uită la bani când vine vorba despre investițiile din țara noastră. Conform informațiilor disponibile până la această oră, și-a majorat capitalul social cu 10 milioane dolari, la 18,5 milioane dolari, pentru a face față din punct de vedere financiar planurilor de dezvoltare pe care le are la noi în țară.

Compania, ce este cunoscută în întreaga lume ca un mare furnizor de soluții de controlere electronice inteligente, a ales Timișoara pentru a deschide noua sa fabrică. Potrivit estimărilor făcute de liderii Topbrand, fabrica va avea nevoie, pentru început, de aproximativ 300 de muncitori.

Atunci când va ajunge la capacitate maximă de producție, 1.000 de angajați vor fi necesari ca să facă față tuturor sarcinilor pe care activitatea le implică. Investitorul va contribui, astfel, într-o manieră decisivă pe piața muncii din vestul țării.

Compania de origine asiatică are o prezență importantă pe piața de profil din întreaga lume, fiind deja existentă în opt țări de pe trei continente. Fondată în 1996, compania are până în acest moment aproximativ 6.000 de muncitori.

De curând, un alt mare gigant și-a anunțat intrarea pe piața din România. Este vorba despre compania germană Diehl Controls, o filială a Diehl Stiftung GmbH & Co. KG, cu sediul central în Nürnberg.

„Suntem încântaţi să facem echipă cu CTP pentru a construi a treia fabrică de producţie în Europa, datorită experienţei lor de dezvoltare în România. Aceasta este o investiţie pe termen lung care va depăşi 40 de milioane de euro în total în următorul deceniu.

Braşovul este situat strategic în centrul României, oferă o infrastructură foarte bună şi este o destinaţie industrială preferată pentru muncitorii calificaţi. Toate acestea au fost criterii importante pentru noi atunci când am selectat locaţia pentru noua noastră investiţie. Ne propunem să aducem o contribuţie pe termen lung la dezvoltarea economică în continuare a oraşului Braşov şi a restului regiunii prin acest proiect”, a declarat Josef Fellner, CFO, Diehl Controls.