Ford obligată să plătească o sumă colosală: procesul pierdut care îi poate falimenta pe americani

Ford obligată să plătească o sumă colosală: procesul pierdut care îi poate falimenta pe americani

Ford a fost obligată să achite o sumă gigantică.

Un juriu din Georgia, a obligat producătorul auto să achite suma de 1,7 miliarde de dolari cu privire la un caz vechi din 2014 în care un cuplu și-a pierdut viața într-un accident de camionetă.

Cuplul din Georgia Melvin și Voncile Hill au fost uciși în aprilie 2014, când camionul lor Ford F-250 din 2002 s-a răsturnat. Copiii cuplului, Kim și Adam Hill, au dat în judecată pe Ford, susținând că acoperișurile camionetelor erau „periculos de defecte”.

Avocații reclamanților, ca parte a Butler Prather LLP, au prezentat dovezi ale a aproape 80 de incidente similare de răsturnare care au arătat camioane Ford cu acoperișurile zdrobite – ducând la răni grave și chiar pierderi de vieți omenești, după cum a raportat Reuters.

„O acordare de despăgubiri punitive pentru a-i avertiza pe oamenii care circulă în milioanele de camioane vândute de Ford a fost motivul pentru care familia Hill a insistat asupra unui verdict”, a spus Butler, citat de AP.

Ford face apel

Conform argumentelor finale susținute de avocatul apărării William Withrow Jr, producătorul auto a trebuit să se apere de acuzațiile „că Ford și inginerii săi au acționat cu voință și fără îndoială, cu o indiferență conștientă față de siguranța oamenilor care circulă în mașinile lor atunci când le-au fabricat și au luat deciziile privind rezistența acoperișului.”

Desigur, Ford va face apel la acest verdict de 1,7 miliarde de dolari, susținând lipsa de dovezi împotriva vechilor lor modele Super Duty.

„În timp ce simpatia noastră se adresează familiei Hill, nu credem că verdictul este susținut de dovezi și intenționăm să facem recurs”, a declarat producătorul auto într-o declarație pentru The Associated Press.

Între timp, însuși Butler părea șocat de toate dovezile din dosar: „Obișnuiam să cumpăr camioane Ford. Credeam că nimeni nu va vinde un camion cu un acoperiș atât de slab. Acesta este inutil în cazul unui accident. Ai putea la fel de bine să conduci un decapotabil.”