Fetița care „doarme” de mai bine de 100 de ani. Cazul Rosaliei Lombardo, mumia care pare să se trezească

Fetița care „doarme” de mai bine de 100 de ani. Cazul Rosaliei Lombardo, mumia care pare să se trezească

Omul a fost, într-un fel sau altul, fascinat mereu de latura macabră a realității, cu incursiunii în cea mistică. Iar dacă le combini pe cele două, succesul poveștii este unul garantat.

Totuși, există un element care face diferența, iar acesta poartă numele de componentă reală. O astfel de poveste reală vă vom relata în acest articol, iar aceasta o are în prim-plan pe Rosalia Lombardo, fetița-mumie care „doarme” de mai bine de o sută de ani.

rosalia-lombardo-fetita-mumie-italia
Rosalia Lombardo, fetița-mumie care „doarme

Cine a fost Rosalia Lombardo, fetița-mumie care „deschide ochii”

Rosalia Lombardo s-a născut în anul 1918, în Palermo (Italia) și, la momentul morții sale, avea numai doi ani.

Cuprins de o durere de nedescris, tatăl acesteia a făcut tot posibilul pentru a o „păstra” pe fetiță alături de el, chiar dacă metoda aleasă nu a fost una foarte „creștinească”, mulți contestându-i decizia.

Așadar, bărbatul a ajuns să apeleze la Alfredo Salafia, unul dintre cei mai renumiți îmbălsămători ai acelei perioade, pentru a-și ține fiica „vie”.

Beneficiind de tehnicile lui Salafia, tatăl fetiței a reușit să-i conserve acesteia trupul atât de bine încât chiar și acum, la mai bine de 100 de ani de la eveniment, fetița dă impresia că doarme sau că ar fi o păpușă de porțelan.

Ce-i drept culoarea pielii mumiei s-a schimbat în timp, căpătând o nuanță portocaliu-maronie, însă trăsăturile îi sunt încă vizibile.

În prezent, ea se află în adâncul unei catacombe siciliene și este vizitată, anual, de mii de turiști iubitori ai tainelor macabre. Dacă ești curios unde anume se află sinistra locație, află că mănăstirea Capuchin găzduiește o astfel de expoziție aparte.

În acele catacombe mai pot fi, de asemenea, văzute, mai bine de 8.000 de mumii asemănătoare, însă trupul Rosaliei Lombardo este, de departe, cel mai faimos dintre miile de exponate.

rosalia-lombardo-fetita-mumie-italia
Copil mumuificat în catacombele mănăstirii Capuchin

Vizitatorii au mărturisit, de asemenea, că ochii fetiței par să se deschidă, însă antropologul italian Dario Piombino-Mascali susține că ar fi vorba despre o iluzie optică și nimic mai mult, potrivit stiridinlume.ro.

„Ochii nu sunt complet închiși, și nici nu au fost vreodată. Așadar, când lumina se schimbă și cade asupra ochilor din unghiuri diferite, poate să pară că ochii se deschid”, a spus antropologul, conform sursei menționate anterior.