Ferrari continuă să obțină profituri uriașe: cel mai recent record doborât

Ferrari continuă să obțină profituri uriașe: cel mai recent record doborât

Numărul de comenzi a atins un nou nivel record în al doilea trimestru, a declarat CEO-ul Benedetto Vigna.

Ferrari și-a crescut previziunile privind veniturile și profitul pe întregul an după ce registrul de comenzi a atins noi maxime, deoarece modelele Portofino M și F8 au condus vânzările.

„Calitatea primelor șase luni și robustețea afacerii noastre ne permit să revizuim în sus orientările pentru 2022 cu privire la toate valorile”, a declarat CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, într-o declarație de marți.

„De asemenea, aportul net de comenzi a atins un nou nivel record în (al doilea) trimestru”, a adăugat Vigna, care a preluat conducerea Ferrari în septembrie anul trecut.

Personalizările au ajutat pe Ferrari să obțină profituri record, după ce vânzările crescute pentru al doilea trimestru au văzut profitul net crescut cu 22%, până la 251 de milioane de euro.

Între aprilie și iunie, a schimbat 3.455 de vehicule – o creștere de 770 de unități, sau 29% – față de 2021, crescând veniturile cu 25%, până la 1,291 miliarde EUR.

Ferrari este pe val

Compania a orientat pentru un câștig ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) între 1,70-1,73 miliarde de euro în acest an, față de o previziune anterioară de 1,65-1,70 miliarde de euro.

EBITDA ajustat a crescut cu 15% în al doilea trimestru, la 446 de milioane de euro. Cu toate acestea, marja pe EBITDA ajustat a scăzut la 34,6 la sută de la 37,4 la sută cu un an mai devreme.

Livrările au crescut cu 4% în trimestrul respectiv, livrările s-au dublat în China până la 358 de unități.

Ferrari a lansat în iunie noul său plan de afaceri, cu promisiunea de a face modele de 80% din mașini electrice și hibride până în 2030.

Compania a spus că modelele hibride au reprezentat 17% din livrările sale în al doilea trimestru, când au început primele livrări pentru 296 GTB, care s-a adăugat la SF90 Stradale, prima mașină hibridă a companiei.

Ferrari a promis că va livra prima sa mașină complet electrică în 2025, unul dintre cele 15 modele noi pe care intenționează să le lanseze între 2023 și 2026.