Femeile care au făcut istorie prin ororile pe care le-au făcut. Frumusețea lor a ucis mii de barbați

Femeile care au făcut istorie prin ororile pe care le-au făcut. Frumusețea lor a ucis mii de barbați

Nu este un secret pentru nimeni că bărbații au dominat prea des regimurile dictatoriale. Cu toate acestea, au existat și femeile care, pe baza ororilor comise au reușit să rămână în istorie.

Aceste femei au condus prin frică și intimidare, deținând puterea absolută a țării și poporului lor. În timp ce unii conducători au adus contribuții pozitive țărilor lor, alții au fost responsabili de cele mai îngrozitoare abuzuri asupra oamenilor. Iată care au fost cele trei femei care au rămas în istorie pentru ororile săvârșite.

Jiang Qing

Jiang Qing este o femeie puternică, inspiratoare, cu o poveste fascinantă. Ea a fost o figură importantă în istoria Chinei și a avut un impact semnificativ asupra lumii. Ca revoluționară și actriță comunistă, a fost o figură politică proeminentă în timpul Revoluției Culturale. În plus, Jiang Qing a fost o parte importantă a regimului lui Mao Zedong cu carisma și determinarea ei.

Ca revoluționară comunistă, actriță și figură politică în timpul Revoluției Culturale, ea a jucat un rol semnificativ în politica chineză. Povestea ei este una despre ambiție, putere și tragedie. De-a lungul timpului, ea a fost cea din cauza căreia mulți oameni au avut de suferit.

Jiang Qing
Jiang Qing

Ranavalona I

Această femeie dictatoare a fost suverană a Regatului Madagascarului între 1828 și 1861. A fost un lider influent și respectat care și-a lăsat amprenta în istoria Madagascarului. Ranavalona I este o femeie dictatoare de calitate superioară a cărei domnie va impresiona cu siguranță.

A fost o femeie puternică și influentă, amintită pentru numeroasele ei realizări. Această femeie dictatoare de top din istorie era cunoscută pentru inteligența, forța și determinarea ei înverșunată.  Cu toate acestea, ea a dat dovadă de o cruzime aparte.

I-a alungat pe britanici, distrugând atât școlile cât și bisericile și i-a ucis pe toți creștinii. Capetele acestora erau „odihnite” în pari pe țărmul apei pentru a-i lăsa pe ceilalți care doreau să ajungă în Madagascar, să știe ce-i așteaptă.

Judecata sa se numea „ordalia cu tangea”. Astfel, cel care era acuzat că ar fi încălcat legea, trebuia să mănânce trei piei de pui. Apoi, el trebuia să bea tangena, sucul unei plante otrăvitoare. Apoi, el era obligat să vomite și dacă vomita toate cele trei piei de pui, era nevinovat. În caz contrar însă, era ucis.

Regina Ranavalona I
Regina Ranavalona I

Wu Zetian

Wu Zetian este una dintre cele mai cunoscute femei dictator din toate timpurile. Ea a condus dinastia Tang pentru o perioadă de 25 de ani. A fos tun politician și strateg desăvârști, iar domnia ei a fost marcată de progrese militare semnificative, prosperitate economică dar și multe realizări artistice.

Cu toate că era un conducător desăvârșit, Wu Zetian a fost și cel mai crud. Aceasta provenea dintr-o familie modestă însă punea mare preț pe educația copiilor. Pentru că era o femeie frumoasă, ea a fost selectată pentru a deveni iubita împăratului Taizong.

Nu a trecut mult timp până când aceasta a devenit secretara lui Taizong, datorită inteligenței sale aparte. Pentru că împăratul moare, pe Wu Zetian ar fi așteptat-o o soartă crudă. Tot inteligența a fost cea care a ajutat-o să găsească o soluție: fiul împăratului.

Cu toate că principala soție a acestuia era Wang, Wu Zetian s-a folosit de tot ce a putut pentru a pune mâna pe putere. Legenda spune că și-ar fi ucis chiar și propriul copil pentru a o putea acuza pe Wang, lucru care s-a și întâmplat.

Acesta era doar începutul pentru că de-a lungul domniei sale, ea i-a ucis pe toți cei care i-au stat în cale, obligându-și chiar și nepoții să se sinucidă. La ordinele acesteia au murit nenumărați oameni de știință sau militari, familiile acestora ajungând sclavi.

Wu Zetian
Wu Zetian
Citește și: