După ce ”te-a furat la cântar”, Samsung speră să-și spele păcatele: ce planuri are

După ce ”te-a furat la cântar”, Samsung speră să-și spele păcatele: ce planuri are

Am scris recent aici că utilizatorii Samsung au observat că performanța la rularea multor aplicații este limitată automat pe smartphone-urile lor. Samsung a anunțat că poate reduce capacitatea unor aplicații, pentru a economisi durata de viață a bateriei pe telefoanele Galaxy. Compania spune că analizează rapoarte în acest sens.

Samsung analizează rapoarte conform cărora a limitat performanța unui număr mare de aplicații pe unele smartphone-uri Galaxy. Se pare că a folosit un instrument numit Game Optimizing Service (GOS), pentru a accelera până la 10.000 de aplicații, inclusiv multe care nu au nimic de-a face cu jocurile, precum Netflix, TikTok și Microsoft Office.

Samsung vrea să lanseze un update la software

Acum, compania coreeană promite rezolvarea situației printr-un update de software. Astfel, Samsung a anunțat că va lansa un update de software, prin care va oferi utilizatorilor opțiuni privind performanța smartphone-urilor vândute de companie. Acesta este răspunsul oferit de producător la reclamațiile utilizatorilor, care se plâng că au plătit bani grei pe flagship-uri care nu funcționează la nivelul de performanță promis prim materialele de marketing și specificațiile tehnice.

Nu se știe când va fi lansat update-ul. Dar știm că va permite utilizatorului să aleagă între performanță și autonomie. De altfel, autonomia pare să fie și marea problemă a noilor flagship-uri Samsung.

Samsung nu limitează aplicațiile de referință precum 3DMark, GeekBench 5 și PCMark, așa că nu ai vedea nicio problemă cu dispozitivul tău dacă ai rula una dintre acestea. Compania este aparent conștientă de problemă și o investighează, potrivit Android Authority.

Limitarea a fost observată de utilizatorii coreeni care au postat o listă de 10.000 de aplicații care aparent sunt afectate. De când problema a fost dezvăluită, forumurile coreene ale Samsung au explodat cu plângeri ale utilizatorilor cu privire la problema GOS.

Într-un caz, un utilizator a luat populara aplicație de referință 3DMark și a redenumit-o într-o aplicație numită Genshin Impact. După redenumire, 3DMark a rulat cu un scor mai mic de jumătate din ceea ce a rulat cu numele corect. Aplicația GOS a fost prezentă pe unele smartphone-uri precum Galaxy S21 Plus și nu a putut fi dezactivată.