15 mai 2022 | 12:26

Doliu în politică. A murit Șerban Valeca, fost ministru PSD

ULTIMA ORĂ
Doliu în politică. A murit Șerban Valeca, fost ministru PSD

Este doliu în lumea politică din România! Senatorul social-democrat Șerban Valeca, fost președinte al PSD Argeș, a încetat din viață, duminică dimineața. Anunțul trist a fost făcut de filiala județeană a partidului condus de Marcel Ciolacu. Valeca avea 66 de ani și suferea de o boală incurabilă.

A murit Șerban Valeca, om cheie în PSD

Profesorul Şerban Valeca, fost ministru delegat pentru activitatea de cercetare, senator, deputat şi ex-preşedinte al filialei social-democraților din Argeş, a murit duminică dimineaţă. Vestea i-a întristat profund pe colegii de partid, care au scris un mesaj emoționant în amintirea sa. PSD Argeș a transmis sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Curg mesaje de condoleanțe

Pe numele din buletin Şerban Constantin Valeca, acesta a fost deputat în legislatura 1996-2000, pentru judeţul Argeş, fiind atunci ales pe listele partidului PDSR. Ulterior, a devenit senator de Argeş, din partea Alianţei PSD+PC, în legislatura 2008-2012. În perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, social-democratul a fost ministru delegat pentru activitatea de cercetare.

„Am aflat toți cu profundă surprindere și tristețe că Șerban Valeca, fost președinte al PSD Argeș, s-a stins din viață în această dimineață. Știm că toată viața și-a dedicat-o educației, științei și cunoașterii, indiferent că a activat ca profesor, senator sau ministru. Este o pierdere imensă pentru noi toți, dar nimic nu se compară cu durerea familiei alături de care suntem în aceste momente extrem de dificile. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”, a scris echipa PSD Argeș pe Facebook.

Reacția primarului din Mioveni

Și primarul din Mioveni a reacționat la vestea că Șerban Valeca nu mai este printre noi. În mesajul postat de Ion Georgescu pe internet, edilul a scris că „este o pierdere imensă pentru toți cei care l-au cunoscut”.

„Cu profundă tristețe și enorm regret am aflat că dl. profesor Șerban Valeca, fost președinte al PSD Argeș, senator și ministru s-a stins fulgerător din viață, în această dimineață. Este o pierdere imensă pentru toți cei care l-au cunoscut, dar nimic nu se compară cu durerea familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a menționat Ion Georgescu, primarul din Mioveni.

Cine a fost Șerban Valeca (PSD)

Despre Șerban Valeca se știe că a fost ministru al Cercetării, senator și președinte al filialei PSD Argeș. În ultimul timp, politicianul era membru în Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica. De asemenea, a fost membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință și doctor în Științe inginerești la Universitatea Politehnica din București, fiind specializat în inginerie nucleară.