07 sept. 2022 | 09:02

Document incendiar descoperit de FBI acasă la Donald Trump. Avea informații despre apărarea nucleară străină

ULTIMA ORĂ
Document incendiar descoperit de FBI acasă la Donald Trump. Avea informații despre apărarea nucleară străină

Mai multe materiale despre apărarea și armele nucleare ale unei ţări străine au fost descoperite printre documentele confiscate de FBI din reşedinţa lui Donald Trump, scrie presa de peste Ocean, citând surse apropiate dosarului. Peste 11.000 de documente guvernamentale și fotografii au fost luate atunci când agenții federali au percheziționat, luna trecută, proprietatea lui Trump din Mar-a-Lago.

FBI a găsit acasă la Trump materiale despre capacitățile nucleare ale unei țări străine

Biroul Federal de Investigații a recuperat un document bombă, care descrie capacitățile nucleare ale unui guvern străin, în timpul perchezițiilor la vila Mar-a-Lago a lui Donald Trump. Deocamdată, nu este clar despre ce țară este vorba.

Un document care descrie apărarea militară a unui guvern străin, inclusiv capacitățile sale nucleare, a fost găsit în perchezițiile FBI la reședința fostului președinte american Donald Trump din Florida. Nu se știe dacă țara străină este prietenoasă sau ostilă față de Statele Unite.

Perchezițiile la vila fostului președinte SUA au scos la iveală documente prețioase

Conținutul celor peste 11.000 de documente guvernamentale și fotografii recuperate de agenții FBI de la proprietatea lui Donald Trump din Florida nu a fost dezvăluit, dar rapoartele jurnaliștilor americani au indicat că materiale clasificate despre armele nucleare se numărau printre elementele pe care le căutau autoritățile federale.

„Un document descriind forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare”, a fost găsit printre numeroasele documente clasificate recuperate de poliţia federală în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul fostului preşedinte american, relatează The Washington Post, citând surse anonime. Publicația nu a identificat guvernul străin numit în documentul care descrie apărarea militară a țării.

Potrivit raportului TWP, unele dintre actele confiscate detaliază operațiunile extrem de secrete din SUA care necesitau autorizații speciale, pe lângă aprobarea strict secretă. Nici măcar cei mai înalți oficiali de securitate ai administrației Biden nu aveau permisiunea să le examineze.

Conținut „top secret” și „confidenţial”

La 8 august 2022, FBI a scotocit proprietatea Mar-a-Lago, reşedinţa lui Donald Trump din Florida, de unde a confiscat cutii cu documente confidenţiale pe care fostul președinte al SUA nu le-a returnat după ce a părăsit Casa Albă, în ciuda multiplelor solicitări.

Miliardarul republican, care intenţionează să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, acuză o „ilegalitate” și subliniază că este victima unor motive politice.

Luni, o judecătoare a ordonat desemnarea unui expert independent care să examineze actele confiscate la 8 august. Decizia instanței interzice temporar anchetatorilor federali să le folosească în ancheta lor penală. Printre textele descoperite în cursul operaţiunii FBI se numără 18 documente clasificate „top secret”, peste 50 „secrete” şi 31 „confidenţiale”.