29 dec. 2022 | 14:25

Descoperirea senzațională a poliției: misterul infamului Jack Spintecătorul a fost rezolvat

ACTUALITATE
Descoperirea senzațională a poliției: misterul infamului Jack Spintecătorul a fost rezolvat

Fața lui Jack Spintecătorul a fost descoperită după ce poliția a făcut o descoperire înfricoșătoare în timp ce căuta prin arhive vechi.

Printre zeci de artefacte, chipul a fost găsit gravat în mânerul unui baston de lemn, care era deținut de ofițerul care a încercat ani de zile să-l prindă pe criminalul în serie din Londra.

Detectivul Scotland Yard Frederick Abberline a fost scos din caz în 1889, după ce nu a reușit să-l prindă în capcană pe celebrul Jack Spintecătorul, care a terorizat East End-ul Londrei.

Imaginea gravată în mâner este singurul compozit facial raportat al Spintectorului a cărui identitate rămâne un mister mai mult de un secol mai târziu.

Ani de zile, bastonul a fost depozitat la Colegiul de Poliție din Bramshill, Hampshire și au existat temeri că acesta va fi pierdut atunci când instituția a fost închisă în 2015.

Dar a fost redescoperit de personalul care căuta prin suveniruri la sediul Colegiului de Poliție din Ryton, West Midlands.

Acum, fața înfricoșătoare cu ochi bântuitori a fost expusă pentru a evidenția progresele în tehnologia poliției pentru recruți.

Un purtător de cuvânt al Colegiului de Poliție a declarat că doi angajați l-au dezgropat când au căutat prin artefacte depozitate după închiderea lui Bramshill.

Surpriza

„Găsirea acestui baston a fost un moment interesant pentru noi. Jack Spintecătorul este unul dintre cele mai mari și mai infame cazuri de crimă din istoria noastră, iar crimele sale au fost semnificative în deschiderea drumului pentru poliție și criminalistică modernă, deoarece a făcut ca poliția să înceapă să experimenteze și să dezvolte noi tehnici în timp ce încercau să rezolve crime, cum ar fi conservarea locului crimei, profilarea și fotografia”, a spus , Antony Cash, creatorul de conținut al colegiului.

„Acest baston este un artefact atât de fascinant, care reprezintă o perioadă atât de importantă din punct de vedere istoric în poliție. Este uimitor că îl putem expune aici în Ryton, alături de tăieturile originale ale ziarelor, astfel încât ofițerii noștri să poată vedea direct cât de mult am avansat în poliție de atunci.”

Spintecătorul a măcelărit cel puțin cinci femei în Whitechapel timp de trei luni în 1888.

Gâtul fiecărei victime a fost tăiat și corpul mutilat într-un mod care sugerează că ucigașul avea unele cunoștințe despre anatomia umană.

Jumătate de rinichi extras de la o victimă a fost trimis poliției, împreună cu o serie de note batjocoritoare de la presupusul ucigaș care se numește Jack Spintecătorul.