20 dec. 2022 | 08:08

Dacia vine cu vestea așteptată de milioane de români: schimbarea care nu te-ai fi așteptat să vină de la Mioveni, când o comanzi

ACTUALITATE
Dacia vine cu vestea așteptată de milioane de români: schimbarea care nu te-ai fi așteptat să vină de la Mioveni, când o comanzi

Dacia schimbă regulile jocului pentru piața auto din România, din nou. După succesul fabulos înregistrat pe piața autohtonă cu Dacia Spring, constructorul de la Mioveni și-a anunțat intrarea pe încă un segment de autoturisme.

Dacia Jogger Hybrid 140 va fi prima mașină hibrid construit la Mioveni, iar primele comenzi vor putea fi preluate începând cu luna ianuarie a anului viitor, peste doar câteva săptămâni. După cum îi spune și numele, mașina va avea 140 de cai putere, iar datorită motorizării inteligente, va putea rula exclusiv electric pe distanțe destul de generoase.

Prima Dacia hibrid va avea tehnologie de la Renault

Comenzile vor începe în luna ianuarie la Dacia Jogger Hybrid 140, iar livrările vor fi efectuate începând cu luna martie 2023. Ca materializarea acestui concept să fie posibilă, a fost necesară expertiza Renault Group și reprezintă primul pas spre electrificarea portofoliului Dacia. O altă inovație care s-ar putea să încânte unii potențiali clienți ține de culoarea disponibilă. Pentru prima oară, vei putea să cumperi o Dacia într-o nuanță intitulată Gri Schiste.

„Jogger HYBRID 140 se adresează clienților aflați în căutarea unui vehicul spațios și polivalent, adaptat atât unei utilizări în traficul urban, cât și traseelor lungi și activităților în aer liber. În plus, modelul oferă o tehnologie modernă care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric și un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice”, se arată în comunicatul Dacia referitor la introducerea primului hibrid în portofoliu.

Pentru ca bateria de tracțiune specifică motorizării hibride să nu afecteze spațiul disponibil pentru pasageri, aceasta va fi instalată sub planșeu, unde în mod uzual regăsești roata de rezervă sau rezervorul GPL în cazul motorizării ECO-G 100. Motorizarea hibridă va fi realizată din combinația dintre un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1,6 litri și 90 de cai putere în tandem cu două motoare electrice, un motor de 50 cai putere și un demaror/generator de înaltă tensiune, conform profit.ro. Cutia de viteze va fi automată electrificată, cu 4 trepte dedicate blocului termic, iar două pentru cel electric.

„La mai puțin de un an de la lansarea modelului Jogger, intrăm într-o nouă etapă propunând pe acest model motorizarea HYBRID 140. Este o motorizare hibridă fără ambreiaj care asigură demararea în mod pur electric și reducerea consumului de carburant. Ilustrând perfect poziționarea mărcii Dacia, Jogger HYDRID 140 este mașina de familie hibridă cea mai accesibilă de pe piață, dispunând de un spațiu interior generos și de echipamente esențiale. Odată cu sosirea acestei versiuni, Dacia inaugurează motorizarea hibridă în gama sa”, a declarat Lionel Jaillet, director de Performanță Produs Dacia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele