Cum îi ajută Google pe ucraineni să se ferească din calea atacurilor aeriene: măsură fără precedent

Cum îi ajută Google pe ucraineni să se ferească din calea atacurilor aeriene: măsură fără precedent

Pe măsură ce conflictul din Ucraina se transformă din rău în tot mai rău, Google lansează o funcție pe Android cu care speră să ajute oamenii din această țară să rămână în siguranță.

Guvernul ucrainean a cerut Google să implementeze un sistem de alertă împotriva raidului aerian, pe telefoanele Android. Google a declarat, ulterior, că funcția completează alertele existente de atac aerian, și se bazează pe cele pe care guvernul le emite pentru a-și proteja cetățenii.

În cea mai recentă postare pe blogul oficial, în care se detaliază pașii pe care îi face pentru a ajuta Ucraina, Google a declarat, de asemenea, că și-a suspendat majoritatea activităților comerciale din Rusia. Acestea includ reclamele, participarea la Google Cloud, serviciul de plăți, dar și modalitățile de monetizare YouTube.

Începând de ieri, proprietarii de hoteluri din țările învecinate cu Ucraina pot adăuga pe profilul lor de Google business informații ca: oferte de cazare gratuită (sau cu discount)  acordată refugiaților din Ucraina.

Google dă o mână de ajutor Ucrainei, pe toate fronturile

De asemenea, compania permite ONG-urilor din Varșovia să folosească unul dintre campusurile sale pentru a oferi sprijin juridic și psihologic refugiaților. Gigantul a anunțat anterior că oferă sprijin similar și pentru ONG-urile din Slovacia, România și Ungaria, precum și suma de 10 milioane de dolari pentru organizațiile locale din Polonia care îi ajută pe refugiații ucraineni.

Între timp, Threat Analysis Group a detectat semnale de activitate suspectă de la FancyBear și Ghostwriter, grupuri de hackeri despre care se crede că au legături cu Rusia și, respectiv, Belarus.

Google a avertizat în legătură cu aceste atacuri, întocmai pentru ca adevărul să fie cunoscut de către toată lumea, inclusiv de populația care se declară sceptică în legătură cu adevăratele intenții ale lui Vladimir Putin.

În plus, compania spune că a respectat directiva UE, de a elimina site-urile media rusești finanțate de stat, din rezultatele căutării, în regiune. Ca măsură suplimentară, multe aplicații rusești au fost eliminate din magazinul Google Play.