Conturile de Twitter și YouTube ale armatei britanice au fost compromise pentru a promova înșelătorii crypto: ce spune armata

Conturile de Twitter și YouTube ale armatei britanice au fost compromise pentru a promova înșelătorii crypto: ce spune armata

Armata britanică investighează un aparent hack după ce conturile sale oficiale de Twitter și YouTube au fost compromise duminică.

Vestea a fost raportată pentru prima dată de Web3. Potrivit blogului, ambele conturi au fost compromise simultan pentru a promova două escrocherii cu criptomonede diferite.

Deși a fost curățat de atunci, contul verificat de Twitter al armatei a fost schimbat pentru scurt timp pentru a arăta ca o pagină pentru The Possessed, un proiect care implică o colecție de 10.000 de NFT animate cu un preț minim de 0,58 Ethereum (aproximativ 1.063 USD).

În acest timp, contul a trimis pe Twitter mai multe link-uri către un site web fals. Este posibil ca hack-ul să facă parte dintr-o campanie mai amplă de a valorifica popularitatea recentă a lui The Possessed. Sâmbătă, contul oficial de Twitter al proiectului și-a avertizat adepții despre un alt cont verificat care a fost spart în mod similar, pentru a promova o înșelătorie NFT folosind marca The Possessed.

Conturile de Twitter si YouTube ale armatei britanice, compromise

Pe YouTube, canalul armatei a fost făcut să arate ca o pagină pentru Ark Invest. Canalul transmitea videoclipuri în direct care reutilizau imaginile vechi cu Elon Musk, Jack Dorsey și CEO-ul Ark, Katie Wood, discutând despre criptomonedă. Clipurile au o suprapunere care promovează înșelătoriile Bitcoin și Ethereum „dublează-ți banii”. Potrivit Web3 is Going Great, o schemă similară a adus escrocilor 1,3 milioane de dolari în luna mai. Nu este clar cine se află în spatele atacurilor.

„Suntem conștienți de o spargere a conturilor de Twitter și YouTube ale armatei și o investigație este în curs”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei pentru The Guardian.

„Luăm extrem de în serios securitatea informațiilor și rezolvăm problema. Până la finalizarea investigației, ar fi inadecvat să comentem în continuare”.

În timp ce 2022 a cunoscut cota sa de hack-uri cripto, puține au vizat organizații guvernamentale precum armata britanică. Până în prezent, majoritatea au implicat grupuri precum Yuga Labs, creatorul popularei colecții Bored Ape Yacht Club NFT. În aprilie, contul oficial de Instagram al proiectului a fost compromis într-o escrocherie de phishing de 2,4 milioane de dolari. Comunitatea Discord din BAYC a căzut, de asemenea, la două atacuri separate de phishing în 2022.